Deelnemers aan een eerdere editie van GEITenBULT.
Deelnemers aan een eerdere editie van GEITenBULT. Foto: organisatie

Herfsttheater GEITenBULT in Geitenkamp

Algemeen

ARNHEM - Het Herfsttheater GEITenBULT in de wijk Geitenkamp is dit jaar van 18 tot en met 20 november. Op verschillende locaties in de wijk worden scènes gespeeld door wijkbewoners.

Het Herfsttheater GEITenBULT begon in 2013 onder de naam Kamp en Geit als een project van muziektheater De Plaats. De opzet was uniek: drie dagen wijkspektakel, op toonaangevende locaties in de wijk of bij mensen thuis, Daarbij kregen bewoners van de wijk de kans hun creatieve talenten op het gebied van zang, dans of theater te etaleren onder deskundige begeleiding van theatermakers. 

Tot en met 2015 brachten zij drie jaar lang wijkspektakel voor en door wijkbewoners. Omdat stichting Kunst op de Bult het jammer vond dat dit succesvolle project na drie jaar uit de wijk zou verdwijnen, namen zij het stokje over en herdoopten zij het wijkspektakel tot Herfsttheater GEITenBULT. 

Er worden 18, 19 en 20 november twee routes gepresenteerd met elk vier scènes. Het start- en eindpunt is MFC de Wetering, waarvandaan het publiek in groepjes van circa 12 personen door een publieksbegeleider naar de verschillende locaties wordt geleid. Vrijdag en zaterdag starttijd om 19.30 uur en zondag 14.30 uur. De totale speeltijd van een route is maximaal 2 uur, inclusief verplaatsing. Na afloop Meet & Greet in MFC de Wetering. 

Locaties zijn onder meer ’t Plein, Atelier Zeuner, Playground de Rommelkist en de Sperwer, het tuinhuisje in de Olmstraat, Proefwinkel Enjoy & Learn, de aula van de middelbare school Guido en het flatje van een wijkbewoonster. 

Een kaartje kost 8,00 euro (met Gelrepas 4,00 euro - 1 kaartje per pas per dag). Wie alles wil zien, zal beide routes moeten boeken. 

kunst-op-de-bult.nl/herfsttheater/winkel/