Herhaalprik tegen corona halen zonder afspraak

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Iedereen vanaf 12 jaar kan vanaf maandag 7 november zonder afspraak de herhaalprik tegen corona halen. Op sommige locaties in Nederland kon dat deze week al, vanaf 7 november is dat ook mogelijk op alle vaccinatielocaties in de regio Gelderland-Midden.

“Door de herhaalprik krijgt het afweersysteem een oppepper tegen het coronavirus. De herhaalprik zorgt ervoor dat je minder ziek wordt. Ook verkleint het de kans op het doorgeven van het virus”, aldus GGD Gelderland-Midden.

“De herhaalprik draagt bij aan het afremmen van de opleving van het virus. Zo kan worden voorkomen dat de zorg het te druk krijgt. En het helpt mee om sportscholen, horeca en bedrijven open te houden.”

Geen afspraak meer nodig

Eerst een afspraak maken voor de herhaalprik is niet meer nodig. Inwoners kunnen direct zonder afspraak terecht bij een GGD-vaccinatielocatie voor de herhaalprik.

Voorwaarde is wel dat je laatste coronavaccinatie of -besmetting minstens drie maanden geleden is. En dat de basisserie coronavaccinaties is afgerond. Deze basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van Pfizer, Moderna of Novavax óf uit 1 prik met Janssen.

In de regio zijn 5 grote vaccinatielocaties en een paar kleinere pop-up locaties. Alle locaties en openingstijden staan op https://ggdgm.nl/waarenwanneer.