Burgemeester Ahmed Marcouch spreekt Benny Aalbers toe.
Burgemeester Ahmed Marcouch spreekt Benny Aalbers toe. Foto: gemeente Arnhem

Koninklijke Onderscheiding voor Benny Aalbers

Algemeen

ARNHEM - Tijdens het jubileumfeest van het Trolleybusmuseum werd een nietsvermoedende Benny Aalbers door burgemeester Ahmed Marcouch verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Aalbers stond 15 jaar geleden aan de wieg van het Trolleybusmuseum waar hij zich vandaag de dag nog steeds veel voor inzet. 

Aalbers maakte van zijn passie zijn beroep en na zijn pensionering van zijn beroep een museum. Vijftien jaar geleden kreeg zijn toen al uitgebreide collectie een plek in het Trolleybusmuseum aan de Remisestraat. Iedere donderdag geeft hij rondleidingen aan bezoekers. Ook houdt hij zich bezig met onderhoud en zorgt hij ervoor dat de collectie up-to-date blijft.

Ogen en oren

Naast het vrijwilligerswerk dat Aalbers voor het Trolleybusmuseum verricht, is hij nog altijd de oren en ogen voor Connexxion in Arnhem. Wanneer iets opvalt aan het trolleynetwerk in de stad is Aalbers vaak de eerste die het ziet. Het toont aan in hoeverre hij zich altijd heeft ingezet voor dit Arnhemse erfgoed. Al vele jaren is hij het visitekaartje voor de Arnhemse trolleybus.

Burgemeester Ahmed Marcouch: Dankzij Benny Aalbers krijgt onze iconische trolleybus de aandacht die het verdient. Al 15 jaar zet hij zich in voor dit echte Arnhemse vervoersmiddel. Het zijn vrijwilligers als de heer Aalbers die ons Arnhems erfgoed levend houden. En daarom ben ik verheugd dat Benny Aalbers vandaag de aandacht krijgt die híj verdient.”

Aanvragen 

Kent u iemand die zich ook bijzonder heeft ingezet voor onze stad of samenleving? Of gedurende een langere tijd opvallende prestaties heeft geleverd? Dan kunt u deze persoon in aanmerking laten komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Meer info op www.arnhem.nl/lintje