Marjon doet haar dagelijkse yoga-oefeningen.  (Duncan de Fey)
Marjon doet haar dagelijkse yoga-oefeningen. (Duncan de Fey) Foto:

Gezond en fit in Arnhem

Marjon vindt zichzelf weer terug met yoga

ARNHEM - Nog tot medio oktober is het Gezondheidsmaand met als thema 'Lekker in je vel zitten’. In deze periode besteden we extra aandacht aan verschillende onderwerpen zoals meer of beter bewegen, goed slapen, minder drinken, stoppen met roken. Hieronder het verhaal van Marjon en hoe zij lekker in haar vel blijft met yoga.

Door Sportbedrijf Arnhem

Ook als je sportief bent en gezond leeft, kun je uit balans raken. Het overkwam Marjon. Ze stopte met haar baan, nam de tijd om tot zichzelf te komen en vond in yoga een manier om weer in beweging te komen en zich energiek en krachtig te voelen. Haar ervaringen hoopt ze straks te kunnen delen als ze haar opleiding Leefstijlcoach heeft afgerond.

“Ik heb altijd op hoog niveau aan waterpolo gedaan en leefde gezond. Toch liep ik tijdens de coronapandemie vast. Ik kreeg geen energie meer van mijn werk, kreeg last van de overgang en zag maar één uitweg: ontslag nemen. Ik voelde me in die tijd stuurloos en onmachtig en zocht naar een manier om weer bij mezelf te komen. Yoga hielp me daarbij."

"Elke ochtend pakte ik in alle rust mijn momentje en al snel voelde ik me sterker, energieker en vrolijker worden, ook al sliep ik slecht door alle hormonale veranderingen. Ik leefde weer op en besloot eindelijk voor mezelf te kiezen. Ik was ooit al eens aan de opleiding Leefstijlcoach begonnen, maar die verdween in de la toen de kinderen kwamen. Nu voelde ik dat dit het moment was om die opleiding weer op te pakken. Aan het eind van het jaar ben ik klaar en wil ik als beginnend leefstijlcoach mensen een reikende hand bieden, door middel van coaching op intuïtie, empathie en kennis."

"Zoals ik weer in mijn kracht kwam te staan na een lastige periode in mijn leven, zo wil ik mijn cliënten straks ook begeleiden en coachen op het gebied van stress en ontspanning, slaap, voeding en beweging. Ik koos er uiteindelijk voor om te gaan doen wat goed voelt en bij me past. En wat anderen daarvan vinden? Dat doet er helemaal niets toe.”

Wil je net als Marjon lekkerder in je vel zitten? Kijk dan op de website
www.gezondenfitinarnhem.nl.