Afbeelding
Foto:

Programma met Vlaamse hoogleraar en Panta Rhei Vocaal

'Als verlies je raakt': liederen en verhalen

ARNHEM – De Vlaamse hoogleraar verliesverwerking Manu Keirse verzorgt zondag 16 oktober een lezing in Arnhem over verlies en rouw. Zijn verhalen zijn voor kamerkoor Panta Rhei Vocaal aanleiding om er muziek bij te zingen. 

Manu Keirse is klinisch psycholoog en hoogleraar aan de universiteit van Leuven (België). Hij is deskundig op het gebied van verlies en rouw. In zijn boeken schrijft hij in begrijpelijke taal over verlies en rouw en overleven.

Keirse is een verhalenverteller pur sang. Met zijn verhalen uit de praktijk en zijn Vlaamse tongval trekt hij volle zalen. Zelf heeft de rouwdeskundige al in zijn vroege jeugd te maken gekregen met de dood. Hij kwam na lange tijd tot het inzicht dat je een verlies niet kunt verwerken, maar kunt overleven. Rituelen kunnen daarbij helpen.

Manu Keirse en Panta Rhei Vocaal gaan hun krachten bundelen in het programma ‘Als verlies je raakt’. Panta Rhei Vocaal komt uit de wijde omgeving van Arnhem, een groep ervaren zangers die overal in het land bij uitvaarten zingt onder leiding van dirigent Frank Litjens.

‘Als verlies je raakt’ vindt plaats op zondag 16 oktober om 15.30 uur in de Nieuwe Kerk aan de Rosendaalseweg 505 in Arnhem. Kaarten à 15 euro zijn te verkrijgen via de website www.pantarheivocaal.nl.

Ad Fluvium

VELP - "Cappella ad Fluvium geeft u de kans om te ervaren om mee te zingen in ons super leuk koor, met gezellige mensen en prachtige muziek. We leggen de lat soms best hoog, want het moet natuurlijk wel zo mooi mogelijk klinken", aldus het koor. Bezoek de open repetitie op zondag 9 oktober aan de Oranjestraat 52 in Velp van 19.45 tot 22.15 uur. Meer info: www.adfluvium.nl.

Panta Rhei Vocaal, gemaakt door Eelco van Wieringen