High-Five project op Arnhemse scholen

ARNHEM - Superheld Five verzorgde maandag 26 september in Arnhem de kickoff van het High-Five project. Een project dat kinderen op de basisschool wil stimuleren en motiveren om met de fiets of te voet naar school te komen via een beloningssysteem 

Drie scholen in Arnhem starten met het High-Five project. Alle kinderen krijgen een slim polsbandje waarmee ze High-Five palen kunnen scannen. Die palen staan strategisch opgesteld rond de scholen op plaatsen waar auto’s niet kunnen komen. Door middel van het scannen kunnen de kinderen virtuele munten verdienen, die ze vervolgens weer kunnen inleveren voor prijzen. Denk aan een zwembadtickets, extra speeltijd of iets lekkers. 

Volgens Authier Degryse, projectcoördinator bij High-Five, is deze methode succesvol doordat er naast een beloningssysteem ook een online platform is. "Hierop kunnen kinderen én hun ouders de scores opvolgen en deelnemen aan een online quiz. Superheld Five komt drie keer per jaar langs."

De provincie Gelderland maakt budget vrij om in vier Gelderse gemeenten (naast Arnhem ook Nijmegen, Aalten en Doetinchem) het project voor één jaar uit te voeren. 

"Alle gemeenten kregen de kans zich aan te bieden. Veel gemeenten toonden interesse om van start te gaan", zegt Degryse, “we selecteerden vijf uiteenlopende situaties in verschillende gemeenten om zo breed mogelijk te testen. Met de resultaten willen we andere gemeenten ook warm maken om toe te treden tot het project." 

www.high-five.io