Het Gelders Opera en Operette Gezelschap. (Foto: Pieter Troost)
Het Gelders Opera en Operette Gezelschap. (Foto: Pieter Troost) Foto:

Gratis opera

OOSTERHOUT - Het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) presenteert zich dinsdag 4 oktober in thuishaven Lebret om Oosterbeek met een gratis concert. 

GOOG brengt tal van highlights uit de wereld van de opera en operette. Zoals het openingskoor uit Cavalleria Rusticana, stukken uit opera’s van Mozart, Gounod, Donizetti en Verdi en moderner repertoire zoals van Gershwin en Sondheim, Het concert begint om 20.00 uur.

Paranormale avond 't Huuske

ARNHEM - Het paranormaal medium Yvonne Belle verzorgt woensdag 5 oktober een paranormale/psychometrie avond. Aan de hand van een meegebrachte foto wordt een boodschap of advies gegeven over de persoon op de foto (levend of overleden). De bijeenkomst is in ‘t Huuske aan de Mauritsstraat 22 in Arnhem van 19.30 tot 22.00 uur. Entree 15 euro. Vol = vol.  Info: tel. 06-23305774, www.yvonnebelle.nl.

Too much live #2

ARNHEM - WIllemeen aan het Willemsplein 1 in Arnhem vormt vrijdag 7 oktober het decor voor Too much live #2.  Van 21.00 tot 00.00 uur (let op: deur sluit om 21.20 uur). Drie Gelderse muzikanten verzorgen ieder 20 minuten live een optreden: Klokpackprijs, Cassandra Onck en Adje van hat Padje. Tussendoor worden ze geïnterviewd door Jason Gwen die voor het eerst ook optreedt als DJ.  

Amateurmusici in Ressense kerk

RESSEN – In september opende de kerk van Ressen al eens eerder haar deuren voor amateurmusici. Vanwege succes gaat dit evenement op zondag 2 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in de herhaling.

Speelt u niet onverdienstelijk op een muziekinstrument? Wilt u dat aan anderen laten horen zonder dat het een officieel concert wordt? Grijp uw kans! De kerk in Ressen is een historische plek met een mooie akoestiek. Piano en orgel beschikbaar. Een van de instrumentalisten speelt percussie. Aanmelden is niet nodig.

'De poppenspeler van Warschau'

LATHUM - Het eerste evenement van de Vrienden van de Lathumse Kerk vrijdag 7 oktober is de muzikale vertelvoorstelling 'De poppenspeler van Warschau'. Een voorstelling gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver.

Het verhaal speelt zich af in de getto van Warschau in 1939. Met zijn poppenspel probeert een tienerjongen iedereen op te vrolijken. Tot hij op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Welke keuzes maak je als het er echt op aan komt? Een ontroerend verhaal over elkaar kruisende levens, bezien vanuit het perspectief van vriend en vijand. Het laat zien hoe de hoop levend blijft, zelfs in tijden van oorlog en chaos. Deze muzikale vertelvoorstelling wordt uitgevoerd door Trio Wilde Eend, ook bekend onder de Jiddische naam Vilde Katshke. Aanvang 20.00 uur. Entree: 12,50 euro. Een plek reserveren kan via vrienden@kerklathum.nl. 

Schubert in Velp

VELP - Zondagmiddag 2 oktober om 15.30 uur is in de Oude Jan het derde concert (Herfst) in de cyclus ‘Schubert in Vier Jaargetijden’, een initiatief  van pianist Christian Sanders. Zijn muzikale Weense vriend Byron Yue speelt de Sonate D894 van Schubert en samen met twee muzikale vriendinnen speelt Christian Sanders het Pianotrio D898.

Entree 15 euro, Vrienden Oude Jan 10 euro, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar 5 euro. Kinderen gratis. Voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter aan Emmastraat 6 in Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse. Schubert in Vier Jaargetijden - deel 4 Winter is zaterdag 4 februari 2023, aanvang 19.30 uur. Voor meer informatie kijk op
www.vriendenvandeoudejan.nl.