Roel Coppelmans ontvangt Koninklijke Onderscheiding

ARNHEM - Roel Coppelmans mag zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor het Posttheater.

Het Posttheater werd 30 jaar geleden opgericht door Coppelmans, en dankt zijn naam aan het oude postkantoor in de Spijkerbuurt waarin het gevestigd was. Enkele jaren later verhuisde het Posttheater naar het gebouw van de Katholieke Arbeidersbeweging, maar het nam zijn naam mee.

Het Posttheater is de kraamkamer van de Nederlandse cabaretwereld. Honderden jonge cabaretiers deden hier try outs en probeerden hun voorstellingen uit op het Arnhemse publiek. Velen van hen stonden later in de grote podia en op tv. 

Burgemeester Ahmed Marcouch: "Onder de inspirerende leiding van Roel Coppelmans groeide het Posttheater uit tot één van de meest toonaangevende theaters voor cabaret in Nederland. Hij is iemand met hart voor cultuur, die de verbinding zoekt. Met artiesten, met medewerkers en met publiek. Iemand die begrijpt dat het om mensen gaat."

Coppelmans kreeg de versierselen opgespeld tijdens het 30-jarig jubileumfeest van het Posttheater. 


Dat werd gevierd met optredens, onder anderen van de ‘oude duo's' Lebbis & Jansen, Van Vleuten & Van Muiswinkel en Kommil Foo. Ook zij stonden in het begin van hun carrières op de planken van het Posttheater.