Vrijwilligers voeren werkoverleg.
Vrijwilligers voeren werkoverleg.

Vrijwilliger biedt luisterend oor en vervult lichte zorgtaken

Start training vrijwilligers VPTZ Arnhem

ARNHEM - De vrijwilligers van VPTZ Arnhem ondersteunen mensen in hun laatste levensfase én hun mantelzorgers. Ze brengen rust en ruimte. Dit doen zij zowel overdag als ’s nachts. Samen met mantelzorgers en de beroepsmatige zorg, doen ze wat gedaan moet worden in deze onzekere periode. 

De vrijwilliger biedt een luisterend oor en vervult lichte zorgtaken. Op deze manier kan de mantelzorger weer even op adem komen, goed slapen of aandacht besteden aan zaken waar hij/zij niet aan toekomt. Als dit vrijwilligerswerk je aanspreekt is het nu een goed moment om contact op te nemen. In oktober start namelijk de basistraining die in samenwerking met VPTZ Midden Gelderland wordt georganiseerd. 

In deze training word je als vrijwilliger goed voorbereid op het werk dat je gaat doen. Je ontdekt wat het werk inhoudt, wat je zoal kunt tegenkomen en wat er van jou wordt verwacht. Een belangrijk onderdeel van deze basistraining is het uitwisselen van ervaringen en gedachten, het bespreken van dilemma’s en het oefenen van vaardigheden. Dit om er op de goede manier te kunnen zijn voor de ander op de wijze die bij jou past. 

Je gaat deel uit maken van een betrokken groep vrijwilligers die zich verbonden weten met elkaar omdat ze hart hebben voor mensen in de laatste levensfase en hun mantelzorgers. 

Meer informatie

Heeft u interesse in dit vrijwilligerswerk en wilt u deelnemen aan de basistraining, neem dan contact op met algemeen coördinator Dolf Mulder voor verdere informatie en kennismaking: tel. 06 - 14951013 of via info@vptzarnhem.nl.