José Kabel, Ricardo Kabel en Boudewijn Betzema. (Foto: Boudewijn Betzema)
José Kabel, Ricardo Kabel en Boudewijn Betzema. (Foto: Boudewijn Betzema) Foto: Boudewijn Betzema

Troostdichter verzorgt interactieve lezing

ARNHEM - Boudewijn Betzema is troostdichter en werkt 'om niet' om mensen te troosten. Hij verzorgt 16 oktober in Arnhem een interactieve lezing, Over troost, omlijst door muziek en zang. De lezing is in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Winschotenstraat 46 in Arnhem van 11.00 tot 12.00 uur. Toegang gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden: fritskeus@gmail.com

Betzema vertelt speels over zijn werk als Troostdichter en draagt tussendoor gedichten uit eigen werk voor. Publiek kan vragen tellen. Sopraan José Kabel zingt fijnzinnige liedjes. Organist/pianist Ricardo Kabel draagt met aandacht voor detail bij aan de verhalen en gedichten van Betzema. De muzikale omlijsting zorgt ervoor dat verdriet en vertroosting samensmelten tot een ontroerend geheel.

Betzema luistert en geeft pure aandacht aan ieder die daaraan behoefte heeft. Dankzij Stichting Troosthuisje (www.troosthuisjes.nl) doet hij dit werk belangeloos. Zijn gedichten worden gewaardeerd door hun toegankelijkheid en eenvoud. Boudewijn heeft drie dichtbundels op zijn naam staan. Hij was van 2015 tot mei 2017 provinciedichter van Overijssel. 


Zijn troostgedichten verbinden het sociale met de kunsten. In 2018 werd hij genomineerd voor de Nederlandse Compassieprijs.

Afbeelding