Ambassadeurs geven uitleg.
Ambassadeurs geven uitleg. Foto: SLG

Gezocht: Arnhemse ambassadeur voor biodiversiteit

Algemeen

ARNHEM - Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui is op zoek naar ambassadeurs. Inwoners van het buitengebied kunnen via dit praktijknetwerk kennis uitwisselen over het verhogen van biodiversiteit in eigen tuin. Het netwerk zoekt in de gemeente Arnhem een ambassadeur die zich inzet voor biodiversiteit en een lokaal netwerk wil oprichten. 

Voor dit netwerk zijn in dertig gemeenten in Gelderland al ambassadeurs. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) is nog op zoek naar ambassadeurs voor de gemeenten Arnhem en Renkum. Meld je aan als ambassadeur of deelnemer aan het lokale netwerk via www.slgelderland.nl

“Deelnemers zijn bewoners van het buitengebied met eigen grond die verdieping zoeken over biodiversiteit. Deze groep particulieren met iets meer dan een grote tuin – een paar hectare grond, maar geen agrarische bestemming – heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Deze erven vormen belangrijke stapstenen tussen bestaande natuurgebieden.”

Vind je het leuk om kennis uit te wisselen en je erf open te stellen? Neem contact op met Saskia Bemer van SLG, s.bemer@slgelderland.nl of tel. 06-23387930.