De Kinderboekenweek wordt in Arnhem afgesloten met een Vossenjacht.
De Kinderboekenweek wordt in Arnhem afgesloten met een Vossenjacht. Foto:

Kinderboekenweek staat in teken van Gi-Ga-Groen

Algemeen

ARNHEM - De Kinderboekenweek 2022 is van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober. Het thema dit jaar is ‘Gi-Ga-Groen’, over de natuur. 

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de ‘De waanzinnige boomhut’-reeks, maken als eerste buitenlandse auteur en illustrator het Kinderboekenweekgeschenk. Het boek heet ‘Waanzinnige Boomhutverhalen’. Je krijgt het cadeau als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste 12,50 euro aan kinderboeken koopt.

Voor de jongste kinderen maakt Marije Tolman het Prentenboek van de Kinderboekenweek. In ‘Egalus’ leven we mee met de aandoenlijke held Egalus, die wars van alle drukte ons wijst op de mooie natuur om ons heen. Egalus is vanaf 5 oktober te koop voor 8,25 euro.

De Arnhemse Kinderboekwinkel is tijdens de Kinderboekenweek elke dag al om 09.00 uur open, ook op zondag en maandag. Elke dag is er wel iets leuks te beleven! Er komen schrijvers en illustratoren op bezoek, je mag knutselen en leuke workshops volgen. Er zijn heel wat GIGA Groene kinderboeken gemaakt. Er zijn er tien verspreid over de etalages van de winkels in de Arnhemse Weverstraat. Kun jij ze allemaal vinden? 

Of luister naar StadsWoud, een avontuurlijke audioroute voor kinderen en hun ouders, over de natuur in de Arnhemse binnenstad. De audioroute is gratis te beluisteren. Je start in De Arnhemse Kinderboekwinkel; aan de hand van QR-codes ga je op stap door Arnhem. En als afsluiting een Vossenjacht in de Weverstraat. Meer programma: www.lezenisleuk.nl.