Week van de Aikido in Arnhem

ARNHEM - Op initiatief van Aikido Nederland (de landelijke aikidobond) is van 17 tot en met 24 september de Week van de Aikido. Aikido Stichting Arnhem ‘Jiki Shin Kan’ verzorgt zaterdag 17 september een dag vol aikido op het terrein van de Decathlon. 

Die dag zijn er van 10.30 tot 16.00 uur demonstraties en open lessen voor alle doelgroepen: jonge en oudere jeugd, volwassenen en Vitale 55-plussers. 

"Sinds onze oprichting op 28 september 1995 hebben wij flink aan de weg getimmerd om onze Japanse krijgskunst meer bekendheid te geven en ons in te zetten voor de samenleving. De afgelopen jaren werken wij steeds vaker samen met gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem", aldus Aikido Stichting Arnhem. 

"Door de inzet van onze vrijwilligers is het gelukt succesvolle producten te ontwikkelen, zoals ‘Vallen met Beleid’ en ‘Body Mind Fit’. En we hebben nationale/regionale subsidies binnengehaald voor mooie projecten voor (allochtone) senioren, Vitale 55+ers en jeugd." 

Hoofddocent – en oprichter van Aikido Stichting Arnhem – Piet Lagerwaard beoefent al ruim 35 jaar aikido en verblijft met zijn 6e Dan in de top van het Nederlandse Aikido. Inmiddels is Lagerwaard ook bestuurslid van de landelijke aikidobond: Aikido Nederland, met in zijn portefeuille ‘ouderenbeleid’. 

"Met Piet hebben wij een geweldig docent, bestuurslid en ondernemer in ons midden, waardoor wij als Aikido Stichting nog lang niet klaar zijn met groeien en ontwikkelen." 

www.aikidostichtingarnhem.nl