Het Engelse gezelschap ‘The Festival Players’.
Het Engelse gezelschap ‘The Festival Players’. Foto:

A Midsummer Nights Dream

DOORWERTH - Het Engelse gezelschap ‘The Festival Players’ komt 31 augustus en 1 september naar kasteel Doortwerth voor het opvoeren van A Midsummer Nights Dream van William Shakespeare. 

A Midsummer Nights gaat over verboden liefde, de betoveringen van bosfeeën, vruchtbaarheid, de zwakte van liefde, sprookjesliefde en de macht van de verovering. De voorstelling is geheel Engels gesproken Tickets reserveren verplicht. Data: 31 augustus en 1 september om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur). Entree 25,00 euro, tot 15 jaar 18,00 euro. Meer info:
glk.nl/doorwerth.

Parkbios 
Presikhaaf

ARNHEM  - Cultuurgroep Presikhaaf verzorgt in de zomervakantie een openluchtbioscoop in park Presikhaaf. Outdoor Cinema zorgt voor de vertoning van de film 'First Cow' op zaterdagavond 13 augustus. Aanvang film rond 21.30 uur (na zonsondergang ). Neem picknickkleed, deken, eigen stoelen of zitkussens mee. Denk bij het verlaten van het terrein om het schoon en opgeruimd achter te laten. Entree Parkbios Presikhaaf is gratis. 

Alpha-cursus

ARNHEM - Met ingang van dinsdag 27 september start weer een Alpha-cursus. Een cursus voor mensen die vragen hebben over het leven, kerk en geloven. In een tiental avonden gaan ze met elkaar in gesprek over onderwerpen als 'is er meer in het leven?', 'wie is Jezus eigenlijk?', 'waarom bidden we eigenlijk en hoe kun je bidden? en 'waarom en hoe kunnen we in de bijbel lezen?' 

De avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Daarna wordt een onderwerp ingeleid om vervolgens in kleine groepjes daarover door te praten. Deelname is gratis en de cursus wordt begeleid door Anita Coenraads (pastoraal werker). Heb je vragen of belangstelling, of wil je jezelf aanmelden? Stuur dan een mailtje naar
a.coenraads@eusebiusparochie.nl

Expositie Synergia

ARNHEM - Aan de Varkensstraat 4 in Arnhem is gevestigd circa...dit. Een projectruimte voor hedendaagse beeldende kunst. Het programma wordt samengesteld door steeds wisselende curatoren. Aan hen de opdracht om een aansprekend en uitdagend programma te brengen. Nog tot en met zondag 28 augustus is de expositie Synergia te zien. 

Synergie (Grieks synergia, samenwerking) is de meeropbrengst die ontstaat bij het samengaan van delen ten opzichte van de soms van die delen.

In mei werden tijdens een workshop onder leiding van Carel Lanters en Daan van Neerven door verschillende kunstenaars objecten in aluminium gegoten. Dat gebeurde op locatie bij Baptist Arnhem waar de resultaten ook werden tentoongesteld. De werken zijn inmiddels aangevuld met een tweede werk van de deelnemers, om het begrip transformatie en synergie onder de aandacht te brengen. Nu te zien bij circa…dit. Openingstijden vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Info: wwwcircadit.nl.

Zomer Zij = Wij 

ARNHEM - In het Aanloophuis aan de Van Oldenbarneveldtstraat in de Arnhemse wijk het Broek vinden van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus tal van activiteiten plaats. Voor de organisatie tekent stichting Zij = Wij.

Tijdens deze zomertour van Zij = Wij kan men terecht voor een peutermiddag en bingo (15 augustus); uitstapje naar het Intragrammuseum voor 10 t/m 16 jaar (16 augustus); jongerenavond vanaf 12 jaar (17 augustus); girlsday vanaf 6 jaar of kom in de avond zingen met het Confusion zangkoor vanaf 18 jaar (18 augustus) en het Zij = Wij afsluitingsfeest voor alle leeftijden (19 augustus). 

Opgeven via jessica@zijiswij.nl of tel. 06 - 4531 3979. Meer info: www.zijiswij.nl.