Kolonel K.G.J. van Dreumel (links) en Peter Logman.
Kolonel K.G.J. van Dreumel (links) en Peter Logman. Foto:

Tweedaagse Pasar Bronbeek heeft een unieke sfeer

'Stukje Indië zien, voelen, ruiken en proeven'

ARNHEM - Het landgoed Bronbeek vormt zaterdag 13 en zondag 14 augustus het decor voor de Pasar Bronbeek.

Het landgoed Bronbeek met zijn Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en een museum dat de (militair) koloniale geschiedenis van ons Koninkrijk tentoonstelt, wordt wel eens een ‘stukje Indië op Hollandse bodem’ genoemd. 

Zelden is dat beter te zien, te voelen, te ruiken en te proeven tijdens de tweedaagse Pasar Bronbeek op zaterdag 13 en zondag 14 augustus. "Bronbeek kijkt, na vijf succesvolle pasars en twee coronajaren, reikhalzend uit naar de zesde editie", aldus de organisatie.

"De muziek, de kraampjes met hun karakteristieke koopwaar, de geuren en zeker ook de bewoners van Bronbeek en de duizenden bezoekers creëren een unieke en Bronbeek eigen sfeer. Natuurlijk ontkomt de bezoeker er niet aan om die sfeer letterlijk te proeven bij de Kumpulan of een van de andere eetgelegenheden op de pasar. Denk aan een heerlijk bordje nasi, lemper, of een loempia met een flesje bintang, een glaasje tjendol of stroop susu."

Naast de pasar is het zeker de moeite waard om een wandeling te maken over het landgoed, de monumenten te bezoeken of de buitententoonstellingen te bekijken. Ook zijn er in het hoofdgebouw van Bronbeek twee tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen. De toegang daarvan is tijdens de pasar gratis.

De normale vaste tentoonstelling in het hoofdgebouw op het landgoed wordt verbouwd en is dus niet te bezoeken. Het museum verwacht medio 2023 de deuren weer te kunnen openen met een splinternieuwe en gemoderniseerde opstelling.

Pasar Bronbeek zaterdag 13 augustus van 12.00 tot 20.00 uur en zondag 14 augustus van 12.00 tot 19.00 uur.