De bloeiende heide. (Foto: GLK)
De bloeiende heide. (Foto: GLK) Foto:

Bloeiende heide wandeling

ARNHEM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen donderdag 18 augustus een wandeling door de bloeiende heide bij Warnsborn. De boswachter vertelt over de bijzondere planten die men onderweg tegenkomt, waaronder uiteraard de paarse heide. De tocht gaat over het Heitje van Maasdijk via de heidevelden bij de Kleine Kweek en over de Schaapsdrift weer terug naar het startpunt.  Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Start om 14.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro, 4 t/m 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.


Beiaardconcerten

ARNHEM - In de maand augustus kunt u nog genieten van een drietal beiaardconcerten vanuit de Eusebiustoren. Drie vrijdagen, steeds van 12.00 tot 13.00 uur. Vrijdag 12 augustus brengt Tommy van Doorn Disney- en filmmuziek ten gehore; vrijdag 19 augustus is het de beurt aan Bob van de Linde met een verrassingsoptreden van Vocal Vibes en vrijdag 26 augustus het slotconcert met Maurits Bunt.

Zomerse 
Kasteelavonden

ROZENDAAL - Kasteel Rosendael viert de zomer met lange zwoele avonden dwalend door sprookjesachtige (en verkoelende) kasteelvertrekken op de vrijdagen 12 augustus en 26 augustus. Steeds van 19.00 tot 21.30 uur. 

Het team heet je van harte welkom in het kasteel waar je tot zeven eeuwen terug gaat in de tijd. In het kasteel ontmoet je de kasteelbewoners in kostuum en op de gratis IZI.Travel app lees je alles over de geschiedenis van het kasteel. Maak er een extra mooie avond van door ook een wandeling te maken door het kasteelpark (met blotevoeten pad), laat je verrassen door de beroemde Bedriegertjes en haal natte voeten op de kettingbrug. Voor het ware zomeravondgevoel sluit je af bij de Oranjerie op het terras met kasteelzicht. Entree: 15,00 euro, 4 t/m 18 jaar 8,00 euro. Kortingskaarten zijn niet geldig.  Online reserveren is noodzakelijk en wel via www.glk.nl/rosendael

Stenen kraken, schatten zoeken

VELP - Kom vrijdag 12 augustus van 10.00 tot 12.00 uur schatzoeken in het Gelders Geologisch Museum aan de Parkstraat 32 in Velp.  Je kraakt (breekt) zelf stenen met behulp van kraakapparaten. Zo kan je in het binnenste van de stenen de prachtigste stukken mineraal bij elkaar zoeken. 

"Wat er precies allemaal gevonden gaat worden, is ook voor ons een verrassing. Dat het glimt, schittert en mooi is, weten we wel zeker. Behalve hard werken, kan je met een microscoop jouw vondsten onderzoeken en je krijgt uitleg over wat je allemaal gevonden hebt. Alle vondsten mogen natuurlijk mee naar huis genomen worden."

Schatzoeken is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deelname kost 8,00 euro (inclusief consumptie).  Aanmelden via tel. 026-3642996 (tijdens openingstijden di-zo 12.00-17.00 uur). De groep is maximaal 14 personen. 
www.geologischmuseum.nl

Avondwandeling over Warnsborn

ARNHEM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden woensdag 10 augustus een avondwandeling over landgoed Warnsborn. Het is een aparte beleving om in de avonduren te wandelen. De wind gaat liggen en de zang van de vogels is goed te horen. Tijdens de wandeling besteedt de gids aandacht aan de avondrust op het landgoed, de natuur en het ontstaan van landgoederen. Vooraf online reserveren is noodzakelijk: www.glk.nl/excursies.

Start om 19.00 uur. De wandeling duurt circa 2 uur. Deelname: 5,00 euro, 4 t/m 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.