Victoria Koblenko. (Foto: Victoria Koblenko art series "Back2Black" by Marcel Krijger).
Victoria Koblenko. (Foto: Victoria Koblenko art series "Back2Black" by Marcel Krijger). Foto:

Sprekers zijn actrice, militair-historicus en hoogleraar

Actualiteitsdebat Europa en Oekraïne

REGIO - In het kader van de Dag van Europa (9 mei) houden het Vrijheidsmuseum en het Infocentrum WO2 Nijmegen een debat getiteld: 'In de Branding van de Actualiteit: Europa en Oekraïne'. Dit debat is donderdag 19 mei in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. 

De hoofdrolspelers van het debat buigen zich over de oorlogssituatie in Oekraïne en de positie van de westerse wereld. Ze doen dit vanuit hun vakinhoudelijke visie, dan wel vanuit hun persoonlijke achtergronden.

Stellingen

Door middel van stellingen komen onder andere de volgende hoofdthema’s aan bod: de historische plaats van Oekraïne binnen Oost- en West- Europa, de huidige crisis, het lot en de mentale weerbaarheid van de Oekraïense bevolking en het trans-Atlantische- en Europese buitenland- en veiligheidsbeleid.

Sprekers zijn actrice, presentatrice en columniste Victoria Koblenko. Dr. Christ Klep, militair-historicus, publicist en commentator inzake onder meer militaire geschiedenis en internationale betrekkingen. Prof. dr. Wim van Meurs, Oost-Europa historicus en hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Entree 

Het programma start om 19.30 uur en is uiterlijk om 22.00 uur afgelopen. Entree 6,50 euro (alleen per pinbetaling bij aankomst in het Vrijheidsmuseum. De Museumkaart is niet geldig). 

Reserveren

Reserveren is noodzakelijk en wel via welkom@vrijheidsmuseum.nl of tel. 024-3974404. Vrijheidsmuseum is gevestigd aan de Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op
www.vrijheidsmuseum.nl of ga naar www.infocentrumwo2.nl