Derde Kunstmarkt in Rozet Arnhem

ARNHEM - Zondag 15 mei is het zover: de Kunstmarkt in Rozet. Iedereen is tussen 11.00 en 16.00 uur welkom op de derde verdieping van Rozet aan de Kortestraat in Arnhem. "Deze derde editie zou na twee jaar stilte al in november van het vorige jaar plaatsvinden, maar door aangescherpte coronamaatregelen werd toen gekozen voor uitstel. Gelukkig werd dat geen afstel!", stelt de organisatie. 
Belangstellenden kunnen komen kijken en genieten van zelfgemaakte producten van Arnhemmers én producten aanschaffen zoals schilderijen, etsen, aquarellen, potloodtekeningen, beeldhouwen, keramiek, glas, sieraden, textiel, poppenmakerij en fotografie. En er is live muziek.


Fietstocht door de wijk Malburgen 

ARNHEM - Maak kennis met de wijk Malburgen. Dat kan donderdag 2 juni tijdens een fietstocht. Vertrek bij Rozet om 13.30 uur. De tocht duurt ongeveer 2 uur. De eerste plannen voor Malburgen ontstaan op het moment dat er duidelijkheid komt over bouw en locatie van de Rijnbrug in 1933.
Er komt een stedenbouwkundig ontwerp, gebaseerd op de Delftse School. Tijdens en na Market Garden wordt de wijk grotendeels verwoest. Na de oorlog komen er veel portiek-etageflats. In de jaren tachtig en negentig verloedert de wijk maar Masterplan Malburgen moet zorgen voor herstel.