Ontdek omgeving kasteel Doorwerth

DOORWETH - In en rond kasteel Doorwerth is van alles te zien en te doen. 

Ommetje om het kasteel 

Tijdens een ommetje rond het kasteel vertelt de kasteelgids over het kasteel, haar bijzondere bewoners en het landgoed. Al wandelend om het kasteel kom je meer te weten over Baron van Brakell, de eeuwenoude Acacia en de bijzondere moestuin. De rondleiding duur circa 1 uur en is ook zeer geschikt voor bezoekers die het kasteel niet kunnen bezoeken omdat ze een rolstoel, rollator of een scootmobiel gebruiken. Data:  27 mei, 10 en 24 juni, 8 en 22 juli, 12 en 26 augustus Aanvang steeds om 1400 uur. Kosten: volwassenen en kinderen inclusief boekje over kasteel 8,50 euro, zonder boekje 5,00 euro. Vooraf reserveren verplicht en wel via www.glk.nl/doorwerth.

Rondleiding door de moestuin 

De moestuin is opgezet als een klein ‘buitenmuseum’ waarin je kunt zien welke gewassen er vroeger werden verbouwd en hoe ze werden gekweekt. De tuinbaas of een moestuingids vertelt over de ‘vergeten’ gewassen en de rol van groenten, kruiden, klein fruit en bloemen voor de bewoners van het kasteel. Data: 9 juni, 23 juni, 7 juli, 21 juli, 4 en 18 augustus, 1 en 15 september. Aanvang steeds om 14.30 uur. Kosten: 5,00 euro, kinderen 4,00 euro Vooraf reserveren via www.glk.nl/doorwerth. Meer dan 8 personen? Graag even mailen naar doorwerth@glk.nl

Met de imker naar de bijenstal

Met een mooie kap op en imkeruitrusting aan gaan bezoekers samen met een imker naar de bijenstal. Een educatieve rondleiding over de levenscyclus van de bij. Vroeger had een groot landgoed niet alleen een tuin en een boomgaard, maar ook een bijenstal. De boomgaard met bijenstal van kasteel Doorwerth bevordert de instandhouding van de bijen. Rondleiding geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Data: 15 mei, 29 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 7 augustus Tijd: 14.00 en 15.00 uur duur ongeveer 1 uur Kosten: 5,00 euro, kinderen 4,00 euro. Vooraf reserveren via www.glk.nl/doorwerth.