Beachvolleybal op sportpark Valkenhuizen.
Beachvolleybal op sportpark Valkenhuizen. Foto:

Beachvolleybal in Arnhem

ARNHEM - Arnhem heeft geen strand, maar wel voldoende zand voor beachvolleybal. Op sportpark Valkenhuizen is ruimte voor 8 beachvolleybalvelden. Op zondag 22 mei start het nieuwe seizoen met een toernooidag van 11.00 tot 16.00 uur . 

Tijdens dit openingstoernooi wordt er gespeeld volgens het King of the Court concept en er wordt gespeeld met vijf teams die samen spelen op één veld. Alleen het team aan de zogenaamde 'King' kant kan scoren en het is aan de andere teams om om de beurt proberen de koning van de troon te stoten door een rally te winnen.

Reserveren

De velden zijn de hele zomer beschikbaar voor leden en via het reserveringsysteem op www.abeach.nl schrijf jij je gemakkelijk in voor zowel het toernooi als vrij spelen en verzeker je jezelf van een plekje op een van de velden. 


Interview 
Geert Mak

VELP - Geert Mak wordt woensdag 18 mei geïnterviewd over Europa en de oorlog in Oekraïne. Locatie is de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur. Entree: voorverkoop 15,00 euro, aan de zaal 17,50 euro (CJP/Gelrepas: 7,50 euro). Reserveren en meer info: www.eenpassievoorboeken.nl

Zijn boek 'Grote verwachtingen in Europa 1999-2021' verscheen al in 2019 maar nu, na de coronajaren, komt hijzelf naar Velp voor een interview. Geschiedenisdocent Willem Huetink gaat met hem in gesprek naar aanleiding van dit boek over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Vanzelfsprekend betrekken ze hierbij ook de oorlog in Oekraïne en de recente ontwikkelingen in Europa. Hoe kon deze nieuwe Europese oorlog ontstaan? Hebben wij zitten slapen? En welke gevolgen zal dit hebben voor de toekomst van Europa, Nederland en de machtsverhoudingen in de wereld?

Sprookjesachtig klassiek werk

ARNHEM/NIJMEGEN - Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel speelt een kleurrijke en gevarieerde concertreeks met sprookjesachtige tinten. Maria Milstein speelt Prokofjevs Eerste Vioolconcert. Daarnaast speelt het orkest onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk de aansprekende, kleurrijke en meeslepende balletmuziek over het volkssprookje De vuurvogel van Stravinsky. en er staan werken van Debussy en Ravel op het programma. 

Zondag 15 mei in De Vereeniging in Nijmegen (14.15 uur - vanaf 23,00 euro) en zaterdag 21 mei in Musis Arnhem (20.00 uur - vanaf 23,00 euro). Eén uur voor aanvang van de concerten vindt er een gratis inleiding plaats. Hiervoor graag vooraf opgeven via de site van de betreffende zaal. 

'Messa di Gloria' in Musis Sacrum

ARNHEM - In Musis Sacrum in Arnhem treden zondag 15 mei Het Wagenings Symfonie Orkest & Het Andere Koor op. Ze brengen werken ten gehore van Rossini, Mascagni, Puccini en Fauré. Slotstuk is de 'Messa di Gloria' van Giacomo Puccini. Het concert is van 20.00 tot 22.00 uur. Entree 18,00 euro. Kijk voor meer informatie op website www.hwsohak.nl/concerten.

Natuurmarkt 

OOSTERBEEK - Park Bato's Wijk in Oosterbeek vormt zondag 15 mei van 12.00 tot 16.00 uur het decor voor de Zomp-natuurmarkt. Met presentaties van organisaties en bedrijven op het gebied van natuur, milieu, duurzaamheid en tuinen. 

U kunt inspiratie opdoen, informatie krijgen, zaken kopen en planten ruilen bij de plantenruilkraam. Er zijn open tuinen (op loopafstand), rondleidingen door Heemtuin de Zomp en kinder-natuuractiviteiten.