Yasam Hancilar. (Foto: Thomas Lenden)
Yasam Hancilar. (Foto: Thomas Lenden) Foto: Thomas Lenden

'Brug over de Bosporus'

ARNHEM - Yasam Hancilar brengt donderdag 19 mei in Theater a/d Rijn in Arnhem 'Brug over de Bosporus' op de planken. Aanvang 20.00 uur.

In een kruising tussen een autobiografische voorstelling en een jazzconcert gidsen Yasam Hancilar en zijn band het publiek van de Bosporus tot het IJ. Met een huiskamersetting als decor waan je je in een koffiehuis, uitkijkend over de Galatabrug óf over de Magere Brug. Intiem theater voor de zoekende ziel, voor hen die gereisd hebben of nog op reis gaan. Brug over de Bosporus vertelt het verhaal van hoe het opspattend schuim van de Bosporus een jazzzanger katapulteerde in Amsterdam. Vastzittend in een verkeersopstopping ergens tussen Azië en Europa, vast tussen de carrière die zijn ouders hem wensen en de carrière die hij zelf voor zich ziet.


Waar sla je dan af? Waar zet je door? In de eeuwigdurende file op een brug tussen oost en west beslist Yasam dat het anders moet. De jazz heeft hem in zijn greep en brengt hem via rokerige clubs in Istanbul tot het Amsterdamse Conservatorium, vlakbij Chet Bakers sterfplek. Zo belandt hij in onze hoofdstad, waar hij nu nog met zijn dochter woont.

De voorstelling is geïnspireerd op het album Rush Hour, die voor de Edison 2021 is genomineerd in de categorie ‘vocaal nationaal’, en wordt door hetzelfde gelauwerde kwartet ten gehore gebracht met Yasam op zang, Coen Molenaar op piano, Enrique Firpi op drums en David de Marez Oyens op de bas.

Meer informatie en ticketverkoop: www.theateraanderijn.nl.