‘The Armed Man’: bijzonder concert door 125-jarige harmonie

OOSTERBEEK - Dit jaar bestaat de Koninklijke Harmonie Oosterbeek 125 jaar. Dat wordt gevierd met tal van activiteiten, waaronder bijzondere concerten. 

Het eerste project dat op het programma staat, heeft de titel ‘Concert voor de Vrede’ meegekregen. “Het is niet zomaar een concert om weer even te wennen aan het samenspelen, maar het is meteen een groots opgezet project met veel organisatorische uitdagingen”, aldus voorzitter van de KHO, Corné van der Duijn Schouten. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Toonkunstkoor Wageningen en de professionele solisten mezzosopraan Deirdre Angenent en tenor Leon van Liere

Tijdens twee concerten voert het orkest onder andere het werk ‘The Armed Man – A Mass for Peace’ uit. Componist Karl Jenkins schreef dit muziekstuk over oorlog en vrede. Hij droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis, die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte.

Er zijn twee uitvoeringen: op zaterdagavond 14 mei 20.00 uur in de Vredebergkerk in Oosterbeek en op zondagmiddag 22 mei 15.30 uur in theater Junushoff in Wageningen. Kaarten kosten 20 euro, voor de uitvoering in Oosterbeek op 14 mei verkrijgbaar bij boekhandel Meijer&Siegers aan de Utrechtseweg in Oosterbeek, via www.harmonie-oosterbeek.nl/kaartverkoop of bestellen via kaartverkoop@harmonie-oosterbeek.nl.