Huishoudboekje gemeente is op orde

ARNHEM - Het huishoudboekje van de gemeente Arnhem ziet er goed uit. Uit de Jaarstukken 2021 blijkt een totaal positief resultaat van 44 miljoen euro. "Dat betekent een robuuste financiële positie van de gemeente en een goede uitgangssituatie voor de komende jaren", aldus het college van B&W.

Het hele resultaat wordt toegevoegd aan de Algemene Reserve. Het college stelt de raad voor om vervolgens een deel hiervan (14,6 miljoen) te bestemmen voor beschermd wonen, de verstedelijkingsopgave en armoedebestrijding. Wethouder financiën Ronald Paping: "Dit zijn mooie cijfers. De financiële positie van de gemeente wordt hiermee opnieuw robuuster." 

"Er is de afgelopen jaren veel moois bereikt, met en voor de stad. Er werden veel woningen gebouwd, meer dan de jaren daarvoor", aldus Paping. "We hebben gewerkt aan een groene en duurzame stad. De bereikbaarheid is verbeterd, bijvoorbeeld met flitsparkeerplaatsen en mobiliteitshubs voor schoon vervoer. We hebben een nieuwe afvalkoers ‘Arnhem Schoner’ ingezet. Arnhem staat als sportstad op de kaart en het contact met ondernemers is verstevigd."
Ook hebben meer Arnhemmers een baan. Paping: "Onze manier van stadsvernieuwing, de ‘Arnhem-Oost-aanpak’, is uniek. Daarmee verbeteren we de leefbaarheid in de wijken door scholing, banen, wegwerken van armoede onder kinderen en het vergroten van de veiligheid met elkaar te verbinden. De neergaande spiraal in zwakke buurten gaan we ombuigen, zodat Arnhemmers weer zicht krijgen op een betere buurt, meer werk en meer kansen."

"Intussen kregen we te maken met een crisis die zijn weerga niet kent: corona. En nu een nieuwe crisis in Oekraïne. We blijven - ook daarom - klaar staan voor onze inwoners en ondernemers."