De centrale balie van Lens Arnhem.
De centrale balie van Lens Arnhem. Foto:

Lensspecialist levert diensten voor ogen en oren

ARNHEM - Lens Arnhem levert meer diensten dan allen lenzen. U kunt ook terecht voor fixatie-disperatie metingen, myopie-controle en gehoortesten.

Een fixatie disperatie meting kijkt naar de samenwerking tussen de ogen. Hoofdpijn, duizeligheid, concentratieproblemen en slecht focussen zijn problemen die kunnen voorkomen als de ogen niet optimaal samenwerken. Een fixatie-disperatie oogmeting van een uur kan uitwijzen of de oorzaak van problemen ligt bij de samenwerking tussen de ogen.

Kinderen hebben op steeds jongere leeftijd een bril nodig. Vaak is de oorzaak te vinden in het te veel gebruiken van de ogen voor korte afstanden. Dat komt omdat er (te) veel tijd wordt gespendeerd aan de telefoon of Ipad. 

Als er niets gebeurd is de kans groot dat de minsterkte van de ogen alleen maar toeneemt. De kans op oogproblemen op latere leeftijd neemt significant toe als de minsterkte boven de min vijf komt.

Het beperken van de schermtijd en meer buiten laten spelen zal zeker helpen. Zo lang een kind groeit zijn er ook mogelijkheden de toename van de minsterkte te remmen door middel van speciale brillenglazen of contactlenzen. 

Let wel, dat dienen speciale myopie-remmende lenzen of brillenglazen te zijn, aangemeten door een expert. Dat is Lens Arnhem.

Lens Arnhem heeft een audiocabine en een Star-geregistreerde audicien. U kunt dus terecht voor testen van uw gehoor en voor het uitproberen van een hoorapparaat. Lens Arnhem is nu voor ogen én voor oren.

Lens Arnhem, Nieuwstraat 3, tel, 026-4421421, www.lens.nl

Afbeelding