Puck.
Puck. Foto:

Huisdier van de week

ARNHEM - Puck (08-03-2010) is een rustige poes, die haar moment kiest om te knuffelen en kopjes te geven. Ze houdt niet van de drukte en drukke kinderen, dan loopt ze weg of ze gaat blazen. 

Ze is niet gewend aan andere katten en honden. Ze komt wel buiten, maar alleen in de tuin. Puck wordt liever niet met de handen over haar buik geaaid, met de voeten vindt ze wel fijn, als ze op de grond ligt.
Wij zoeken een rustig huishouden voor haar zonder kinderen. Puck zal na een wenperiode graag naar buiten willen (een ruime tuin is een vereiste). Diernummer: 31486 www.dierentehuisarnhem.nl/product/puck/

De andere dieren die een nieuw thuis zoeken, vindt u op de site www.dierentehuisarnhem.nl


Nieuwe prikpost in WC Kronenburg

ARNHEM - Rijnstate / ZekerWeten heeft per 12 april een nieuwe bloedafnamelocatie geopend. Inwoners van Arnhem kunnen voor bloedafname (aangevraagd door huisarts, verloskundige of Rijnstate specialist) en het inleveren van materialen ten behoeve van laboratoriumonderzoek terecht bij Winkelcentrum Kronenburg (GGD vaccinatielocatie tegenover de Etos) aan de Kronenburgpassage 129 in Arnhem.

De prikpost is, buiten de openingstijden van de GGD vaccinatielocatie, geopend op dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur. Meer informatie over bloedafname en openingstijden op www.zekerweten.nl. Of kijk op www.rijnstate.nl

'Liminal zones'

VELP - Onder de titel ‘Liminal zones’ worden van 8 mei t/m 5 juni in Art Gallery O-68 in Velp werken getoond van Maureen Bachaus (foto’s, video’s en een interactieve installatie) en Natascha Waeyen (sculpturen en tekeningen).

Maureen Bachaus stelt vragen als: Hoe verhoudt de mens zich tot zijn veranderende omgeving? Is hij een product, dat ingepakt, weggestuurd of verscheept kan worden om een economisch of politiek doel te bewerkstelligen? Haar artistieke zoektocht leidde tot een aantal symbolische portretten. Daarnaast presenteert ze de serie ‘Wonderland’. Tijdens haar reizen in binnen- en buitenland legt zij bijzondere locaties en situaties vast. Naast het streven om haar werk visueel te laten opgaan in de omgeving, onderzoekt Waeyen met haar werk of ze de grens tussen de toeschouwer en het kunstwerk kan slechten. Waar ligt de grens van haar werk? Waar begint het en waar houdt het op? 

Art Gallery O-68, Oranjestraat 74 in Velp. Meer info: info@gallery-O-68.com, tel. 06 - 1259 4329 of kijk op www.gallery-o-68.com.  

Heb jij zin om (Vedic Art) te ont-moeten? 

ARNHEM - Kom dan ook schilderen tijdens de introductiedag en/of doe mee met de basiscursus. Vedic Art is een schildermethode waarbij je aan de hand van 17 principes je creativiteit, je bewustzijn en je innerlijke wijsheid opent. Het is niet zweverig en je hoeft niets te leren, want alles zit al in je. Het mag alleen ontwaken. Schilderen in vrijheid, met of zonder ervaring, het is allemaal goed. De introductiedag is vrijdag 20 mei. De Basiscursus is 20, 21, 26, 27 en 28 mei bij de Buitenplaats, Arnhem. Je vindt alle informatie op www.vedicartstudio.nl.

Vier keer leuk!

ARNHEM - De voorstelling Vier keer leuk! op vrijdag 6 mei in het Posttheater mag u niet missen. In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. 
U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. Wie er spelen blijft meestal tot de avond zelf een verrassing. Aanvang 20.30 uur. Kaartverkoop via de website:
www.posttheater.nl.