Rebecca Cliffe zet zich in voor bescherming van de luiaards in Costa Rica (Foto: Suzi Eszterhas)
Rebecca Cliffe zet zich in voor bescherming van de luiaards in Costa Rica (Foto: Suzi Eszterhas) Foto: Suzi Eszterhas

Uitreiking natuurprijzen in Burgers' Zoo Arnhem

ARNHEM - Drie jonge, veelbelovende internationale natuurbeschermers die het verschil maken voor de toekomst van de natuur ontvangen vrijdag 13 mei in Burgers' Zoo in Arnhem de Future For Nature Awards. Naast de natuurbeschermingsprijs is er 50.000 euro voor elke winnaar. De uitreiking is digitaal te volgen via een livestream op YouTube en Facebook.

Eregast is Frans Timmermans. In zijn functie als vicevoorzitter van de Europese Commissie zet hij zich in voor de Europese natuur door leiding te geven aan de Green Deal: de omvorming van Europa naar een klimaatneutraal, schoon en biodivers continent. 

Uit meer dan tweehonderdvijftig aanmeldingen vanuit de hele wereld heeft een internationale vakjury drie toegewijde, jonge natuurbeschermers gekozen als winnaars van de Future For Nature Award 2022. 

De Indiase Tiasa Adhya (35) brengt mensen samen voor de bescherming van de viskat en het moerasland waar deze unieke soort woont. Haar organisatie is het langst lopende onderzoeks- en natuurbeschermingsproject voor deze soort. 

De Braziliaan Gabriel Massocato (34) werkt hard om het reuzengordeldier voor uitsterving te beschermen. Hij traint nieuwe biologen en blust branden, zodat deze soort en het leefgebied blijven bestaan. 

De Britse Rebecca Cliffe (31) zet zich al jaren in voor bescherming van de luiaards in Costa Rica. Het is geen makkelijk werk want deze boombewoners zijn lastig te vinden in het bos door hun camouflage en trage bewegingen. 

De Future For Nature Awards worden in 2022 voor de vijftiende opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo in Arnhem. Om deze mijlpaal te vieren zijn alle oud-winnaars uitgenodigd om naar Nederland te komen voor een week vol workshops, lezingen en netwerkmogelijkheden, waarmee ze zichzelf en hun natuurbeschermingsprojecten verder kunnen ontwikkelen.

www.futurefornature.org

Gabriel Massocato meet een reuzengordeldier. (Foto: Giant Armadillo Conservation Project)