OV-ambassadeurs.
OV-ambassadeurs. Foto:

Ambassadeurs geven tekst en uitleg over openbaar vervoer

Algemeen

ARNHEM - De Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het hele jaar - speciaal voor senioren - activiteiten organiseren. 

Zo is er woensdag 4 mei weer een OV-inloopspreekuur in Rozet Centrum aan de Kortestraat 16 in Arnhem van 14.00 tot 15.30 uur. En donderdag 19 mei in Wijkcentrum Vredenburg aan de Slochterenweg 29 in Arnhem van 14.00 tot 16.00 uur.

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. 

Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis.

Aanmelden

Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen. Wel graag van te voren aanmelden.  Dat kan door een e-mail te sturen naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of te bellen met tel. 038- 4540130.