Jonge vogeltjes worden opgevangen.
Jonge vogeltjes worden opgevangen. Foto: Stichting Avolare

Wildopvang Avolare ontvangt eerste Arnhemse patiënten

Algemeen

ARNHEM/DOORWERTH  - In september 2021 opende Stichting Avolare de deuren van het bezoekerscentrum. Nu is er ook een wildopvang. De eerste patiënten werden aangeleverd door Dierenambulance Arnhem e.o. 

Thijs Devlin, directeur van Stichting Avolare: “Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen interesse hebben getoond in onze organisatie, missie en toekomstplannen. Omdat Avolare naast het opvangen van wilde dieren zich ook inzet op het gebied van educatie en haar verhaal graag wil overbrengen, is de stichting verheugd met de bezoekersaantallen.” 

Het was tijd voor een volgende stap, het opstarten van de wildopvang. Begin april was het dan zo ver en werd de eerste patiënt binnengebracht. Aan Dierenambulance Arnhem e.o, onderdeel van Dierentehuis Arnhem, de primeur. “We zijn blij dat we de dieren uit de natuur nu bij Avolare kunnen onderbrengen” aldus algemeen manager van Dierentehuis Arnhem Karin Mooijekind, “de nood werd voor ons hoog doordat er steeds minder opvangcentra zijn.” Als de eerste stap voltooid is, nodigt Avolare ook andere dierenambulance-organisaties uit en kunnen ook particulieren een gevonden dier naar het centrum brengen.

Devlin: “We krijgen veel aanvragen voor samenwerkingen en we kijken er naar uit samen een sterk en toekomstbestendig netwerk te vormen. Maar we willen zorgvuldig te werk gaan en onszelf niet in het diepe gooien.” Als Avolare op volle sterkte draait heeft de stichting de capaciteit voor 10.000 hulpbehoevende dieren per jaar.

Meer info: avolare.nl.