Gezellig samen koken. (Foto: Jenneke Coenen- Huson)
Gezellig samen koken. (Foto: Jenneke Coenen- Huson) Foto:

Start De Onvergetelijke Kookclub

Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

ELST - De Onvergetelijke Kookclub is medio maart van start gegaan in Elst. Deze kookclub, voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, is de eerste in de regio Arnhem-Nijmegen. Mensen met dementie én hun naaste kunnen daar zelf aan de slag om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal. De kookclub is iedere 4e woensdag van de maand in Buurtcentrum De Ruimte door Resto VanHarte en vrijwilligers van Alzheimer Nederland Elst e.o..

Met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij van 418.000 euro kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte de komende 3 jaar op 30 locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. Deelname kost 7,50 euro per persoon per avond (inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop). Aanmelden via m.van.beek@alzheimervrijwilligers.nl of tel. 06-44986453. De Ruimte is gevestigd aan de Sint Maartenstraat 32B in Elst.



Mocht u willen deelnemen, maar heeft u geen mantelzorger of begeleider die mee kan gaan? Meld u zich dan toch, onze vrijwilligers willen u ook begeleiden.