Uitvaartondernemers Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) en Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart).
Uitvaartondernemers Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) en Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart). Foto:

Funeraire Salon met Marinus van den Berg

initiatief van Tumulus Uitvaart en Sonsdaal Uitvaartzorg

HUISSEN - Uitvaartondernemers Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart) en Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) organiseren Funeraire Salons waar sprekers ingaan op thema’s rondom de dood. Donderdag 14 april is verpleeghuispastor, schrijver en spreker Marinus van den Berg te gast. De lezing is in het Dominicanenklooster van Huissen (aula op derde verdieping, rolstoeltoegankelijk). Aanvang 19.45 uur. Vrij entree. 

'Als ik iemand ontmoet die lijdt, wat staat mij dan te doen?' Marinus van den Berg probeert deze vraag met zijn inzichten uit zijn jarenlange ervaring als stervensbegeleider te beantwoorden. Hij spreekt in de Funeraire Salon over rouw, wat het is, wat er met je gebeurt. 

Ook vragen als ‘Hoe lang duurt rouw?’ Wat maakt ieders rouw zo verschillend?’ komen aan bod. In toegankelijke taal en met veel voorbeelden gaat hij in op wat in tijden van rouw steunt en wat stoort.
Verder is er muziek. Dit keer luisteren we naar de warme stem van Esther Croez, begeleid door Tom van Moll (gitaar). De avond wordt afgesloten met napraten onder het genot van een hapje en drankje.

'De dood. Praat erover, niet eroverheen', legt de huidige SIRE-campagne voor. Uitvaartondernemers Schaapveld en Van Uem dragen hun steentje graag bij door het publiek te informeren. "Over de dood praten is zo waardevol: het gesprek over sterven aangaan verbindt enorm en verlicht” stellen de uitvaartondernemers.

De laatste Funeraire Salon van seizoen 2021-2022 is donderdag 9 juni van 19.00 tot 21.30 uur. Dan bieden de uitvaartondernemers kleine workshops aan in de Rouwhuiskamer van Tumulus in Huissen.
Voor aanmelden of informatie: tel. 026-3258440, info@tumulus.nl of kijk op www.tumulus.nl.