Het doorknippen van het lint. (Foto: Wereldhave)
Het doorknippen van het lint. (Foto: Wereldhave) Foto:

Een service-hart vóór de wijk, dóór de wijk

Officiële opening Servicepunt The Point in Presikhaaf

ARNHEM - Servicepunt The Point in winkelcentrum Presikhaaf is vorige week officieel geopend. Een servicepunt vóór en dóór de wijk waarbinnen een scala aan diensten en services gecombineerd wordt. 

Onder toeziend oog van genodigden en bezoekers hebben Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem), Martien Louwers (wethouder Arnhem), Mark van Dongen (Asset Manager Wereldhave), Melvin Kolf (Medeoprichter Presikhaaf University) en Jos Gipmans (directeur studentzaken ROC Rijn IJssel) het symbolische lint doorgeknipt (zie foto).

The Point in Presikhaaf is gevestigd in de overdekte passage van het centrum, tegenover de HEMA. Vrijdag 1 april was de opening van The Point in Kronenburg.

Veelgevraagde services en diensten worden gecombineerd op één plek: The Point. Zo is er een informatiepunt waar bezoekers terecht kunnen voor vragen, kan men er heen om pakketjes op te halen of te verzenden en is tevens het afhaalpunt van bestelplatform Connect gevestigd. 

Daarnaast zijn er verschillende services zoals een pinautomaat, OV-oplaadpunt, pasfotocabine en een uitleenpunt voor rolstoelen en kinderwagens te vinden. 

Sociaal karakter 

The Point heeft een uitgesproken sociaal karakter: het is een service-hart vóór de wijk, dóór de wijk met een hoeveelheid aan diensten en services. Het initiatief komt voort uit de behoefte om de jeugd in de wijk Presikhaaf te helpen in hun ontwikkeling en ze te voorzien van gelijke kansen. 

De Arnhemse winkelcentra Presikhaaf en Kronenburg hebben - in samenwerking met ROC Rijn IJssel, jongerenwerkorganisatie Presikhaaf University, Wereldhave en AM Supportteam  een lokaal servicepunt voor de wijk opgezet. 

Asset Manager Mark van Dongen van Wereldhave is verheugd met de samenwerking: “De komst van het servicepunt met een dergelijk sociaal karakter, in samenwerking met onze partners, past perfect in onze strategie voor een beter dagelijks leven. We creëren kansen voor jongeren en studenten uit de wijk en bieden tegelijkertijd gemak en service voor de bezoeker. De afgelopen week hebben we tijdens het proefdraaien al kunnen zien welke fantastische dynamiek er ontstaat tussen bezoekers van het centrum en de jeugd werkzaam in het servicepunt.”

Melvin Kolf kan dit bevestigen “We geven de jeugd een centrale plek in het centrumhart van de wijk en daarmee de verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap in Presikhaaf. Naast de verschillende services in The Point, is het sociale aspect essentieel. Iedereen is welkom, van jong tot oud. Of iemand nou komt met een hulpvraag of simpelweg voor een gezellig praatje met een bakje koffie.”

Max Mobiel

De meest innovatieve en zichtbare dienst welke wordt aangeboden vanuit The Point is de Max Mobiel. Wijkbewoners met een mobiliteitsbeperking kunnen voor slechts één euro per rit naar het centrum van Presikhaaf of een ander punt in de wijk gebracht worden. De Max Mobiel is tot stand gekomen in samenwerking met SWOA.