Altviolist Peter van Praagh en (elektrisch) violist Jasper le Clercq.
Altviolist Peter van Praagh en (elektrisch) violist Jasper le Clercq. Foto:

Bijzondere vioolsolo's in de nagalmende Eusebiuskerk

ARNHEM - Altviolist Peter van Praagh en (elektrisch) violist Jasper le Clercq zijn uitgenodigd om op zaterdagmiddag 9 april één van de zes optredens van de ‘Arnhem Shuffle’ te verzorgen in de Arnhemse binnenstad. In hun programma ‘Ontmoetingen’ laten Van Praagh en Le Clercq horen hoe spannend en inspirerend muzikale ontmoetingen in alle mogelijke opzichten kunnen zijn. 

Het concert is in de Arnhemse Eusebiuskerk. De kerk zelf speelt een essentiële rol in 'Blue Encounter' van Joep Franssens. Een werk waarin Van Praagh de ontmoeting aangaat met de bijzondere akoestiek van de kerk. Het stuk kan alleen gespeeld worden in een gebouw met een nagalm van ongeveer vier seconden. De Eusebiuskerk leent zich hier perfect voor. Waar de altviool eindigt gaat Le Clercq improviserend verder op zijn viool. 

Dit is één van de optredens tijdens de Arnhemse Shuffle. Een muzikale route langs zes locaties in de Arnhemse binnenstad met een mix van pop, bigband, wereldmuziek, klassiek en fanfare. U wandelt in een groep met een gids langs de route en bezoekt alle optredens. Kaartjes 10,00 euro, t/m 16 jaar 5,00 euro, studenten en CJPers 8,00 euro. Kaarten via www.wamv.nl.