De feestelijke opening van KrijgdeKleertjes-kledingruilpunt Sterrenstof.
De feestelijke opening van KrijgdeKleertjes-kledingruilpunt Sterrenstof. Foto:

Opening kledingruilpunt

OOSTERBEEK - Uitgekeken op je kleding en toe aan iets nieuws? Ruil je kleding bij het nieuwe KrijgdeKleertjes-kledingruilpunt Sterrenstof op het terrein van zorglocatie Jan Pieter Heije in Oosterbeek. 

KrijgdeKleertjes is een landelijke non-profit organisatie die mensen met elkaar in contact wil brengen om (kinder)kleding en spullen te ruilen. Het principe van het ruilpunt is eenvoudig. Bezoekers krijgen per ingeleverd kledingstuk een stempel op hun stempelkaart. Met diezelfde stempels kun je shoppen uit het aanbod. Zit er even niets bij? Geen probleem. De stempels op de stempelkaart blijven gewoon geldig. Omdat het een ruilpunt is, is er voortdurend nieuw aanbod.

Het kledingruilpunt is opgericht met duurzaamheid hoog in het vaandel. Goede kleding die niet meer gedragen wordt, krijgt op deze manier een nieuwe bestemming. Daarnaast is het kledingruilpunt een plek voor jongeren van Jan Pieter Heije om werkervaring op te doen. Zij helpen in de winkel en bij het innemen en sorteren van kleding. Bij het kledingruilpunt werken ook vrijwilligers en mensen uit de wijk. Het ruilpunt fungeert zo tevens als ontmoetingsplek voor de buurt.

Sterrenstof is gevestigd aan de Utrechtsweg 316, op het terrein van Jan Pieter Heije. Open: dinsdag en donderdag van 14.30 tot 17.30 uur. Tijdens schoolvakanties is het ruilpunt gesloten. Kijk voor actuele openingstijden en het laatste nieuws op de Facebookpagina van KrijgdeKleertjes Sterrenstof.