De opruimhelden doen een 'move'.
De opruimhelden doen een 'move'. Foto:

Opruimhelden van Elden

ARNHEM - Kinderen van Basisschool de Troubadour hebben hun handen uit de mouwen gestoken en er voor gezorgd dat Elden weer een stukje mooier en schoner is geworden. 

'Alleen Sukkels Hebben Het Druk'

ARNHEM - Zondag 3 april gaat de film 'Alleen Sukkels Hebben Het Druk' in première in Focus Filmtheater in Arnhem. Aanvang 19.00 uur.

Deze film is een weergave van de muzikale theatervoorstelling gemaakt voor, door en met medewerkers van kringloopwinkel 2Switch in Arnhem in samenwerking met Bureau Ruimtekoers. Een film met medewerkers van 2Switch waarin het verhaal van 2Switch verteld wordt.

Medewerkers werken bij 2Switch aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De deelnemers aan de theatervoorstelling maakten iets wat helemaal van hen was en deelden dit met de wereld, hierdoor ervaarden zij meer zelfvertrouwen. Met als resultaat dat de deelnemers sneller en diepgaander werkten aan hun persoonlijke ontwikkeling bij Stichting 2Switch. Voor meer informatie kijk op de website: bureauruimtekoers.nl.

Lotgenotengroep voor mensen die partner verloren

ARNHEM - Onder begeleiding van twee vrijwilligers van Humanitas, afdeling Samen Sterker in Arnhem en Rheden, start in mei weer een lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloten. De groepsgrootte wordt beperkt gehouden zodat de deelnemer(ster)s ruimschoots tijd en ruimte krijgen om hun ervaringen te delen met de groep. Je herkent bij de ander wat jij ook hebt doorgemaakt of je ziet een andere invalshoek. Er komen 8 bijeenkomsten van 2½  uur per keer. Wil je er meer van weten of wil je je opgeven, dat kan vanaf nu. De begeleiders komen bij je thuis voor een intake/kennismakingsgesprek. "Gezamenlijk beslissen we of de groep nu voor jou geschikt is." Aanmelden via Samen Sterker Humanitas, bij Evert van den Brink, tel. 06-51752214. Deelname is gratis.

Boekenweek: 
Eerste Liefde

ARNHEM - De Boekenweek heeft dit jaar plaats van zaterdag 9 t/m maandag 18 april. Het thema luidt: Eerste liefde. In Het Colofon aan de Bakkerstraat 56 in Arnhem is donderdag 14 april een cockailworkshop van - mister blue eyes - Victor Abeln (graag reserveren, tel. 026 - 370 3508). Aansluitend dansen leerlingen van Dansen bij Versteegh een rumba. Aanvang 19.00 uur (vrij toegang). Maandag 18 april (Tweede Paasdag) is het paaseieren zoeken in de boekhandel van 12.00 tot 17.00 uur, vrij toegang. Info: www.hetcolofon.nl.

Ontboezemingen van een blij mens

ARNHEM - Liefhebbers van kleinkunst kunnen hun hart ophalen bij de nieuwe voorstelling van Theo Nijland. Op donderdag 7 april speelt hij in het Posttheater Arnhem een mix van zijn oude en nieuwe repertoire. Aanvang 20.30 uur. Kaartverkoop via www.posttheater.nl.

Met zijn laatste programma 'En de rest is onzin' won hij de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

Kunstcafé 
Rijkerswoerd

ARNHEM - Kunstcafé Rijkerswoerd staat donderdag 7 april in het teken van David Newman. De bijeenkomst heeft als motto: Stilte in beeld. Al vanaf zijn jeugd heeft hij geschilderd, bijna altijd met aquarel. De meeste onderwerpen zijn landschappen en stadsaanzichten. De bijeenkomst is in Wijkcentrum Rijkerswoerd aan De Pas 40 in Arnhem van 10.30 tot 12.00 uur. Gratis toegang.