Johannesschool in top drie bij verkiezing ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De Johannesschool uit Malburgen heeft de 2e prijs gewonnen in de verkiezing  ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’. De school werd unaniem verkozen tot school met de beste podiumpresentatie.

In maart bezocht de jury de school om de activiteiten te beoordelen. En afgelopen week vertrok een bus met 20 kinderen naar de finale in Groningen om daar hun school te vertegenwoordigen met een wervend filmpje en een spetterend podiumoptreden. Volgens het juryrapport ‘blinkt de Johannesschool in vergelijking met andere genomineerde scholen uit in samenwerking tussen de school met wijkpartners en de sportcoach met een sterke aansluiting op groots en laagdrempelig naschools aanbod met veel impact’. 

Ook de manier waarop de leerlingen centraal worden gezet en wordt gekeken naar wat het beste past bij zijn/haar ontwikkeling, is iets wat de jury erg aanspreekt. Plezier staat daarbij centraal. De directe betrokkenheid van leerlingen daarbij vanuit de leerlingenraad en als pleincoach wordt hoog gewaardeerd. En er is lof voor de ‘wauw’ factor van het ‘grandioze’ schoolplein, de manier waarop het hele team bewegen meeneemt in het lesprogramma en de manier waarop aandacht wordt besteed aan gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Ieder jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF, Special Heroes Nederland en Kenniscentrum Sport en Bewegen de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’. Het ene jaar wordt op zoek gegaan naar de sportiefste basisschool/speciaal (basis-)onderwijs school en het andere jaar voortgezet (speciaal) onderwijs.

Doel van deze verkiezing is het waarderen van sport actieve scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geeft de organisatie deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren. Naast de herinnering aan een onvergetelijke dag gaan de kinderen naar huis met twee waardecheques die weer besteed kunnen worden aan nog meer en beter bewegingsonderwijs.