De Regenboog van Maria Roosen.
De Regenboog van Maria Roosen. Foto:

Meer kunst in openbare ruimte Arnhem

Kunstenaars en makers krijgen actief kunstopdrachten

ARNHEM - Het college heeft deze week het uitvoeringsplan 2021-2024 vastgesteld. Hierin is beschreven wat de gemeente gaat doen op het gebied van kunst en cultuur in de openbare ruimte. "Er wordt al veel gedaan in de binnenstad, tijd om naar de wijken erbuiten te gaan. Want heel Arnhem moet kunnen genieten van kunst in de stad."

Door kunstwerken, muurschilderingen, maar ook elektriciteitskastjes met een aansprekend ontwerp erop wordt de openbare ruimte verfraaid. De gemeente vind dat belangrijk want kunst is van en voor iedereen. De gemeente wil dat iedereen mee kan genieten van kunst in de openbare ruimte. Daarom stimuleert de gemeente kunstinitiatieven buiten het centrum.

De focus hierbij ligt op de plekken die als sociaal onveilig of storend worden ervaren. Door middel van kunst hoopt de gemeente de leefbaarheid van dergelijke plekken te verbeteren. Daarbij wordt ook gekeken of dit te combineren is met het toevoegen/verbeteren van groen.

Cathelijne Bouwkamp, wethouder Cultuur: "Arnhem is een creatieve stad. Wij vinden dat iedereen in Arnhem dat moet kunnen ervaren. De openbare ruimte is van iedereen en daarom een uitstekende plek om dit te doen. Met dit plan gaan we als gemeente weer actief kunstopdrachten geven aan kunstenaars en makers. Naast het verfraaien van de stad verbeterd daarmee ook het makersklimaat in de stad.''