De officiële opening met gaming-YouTuber Joost Bouhof (rechts).
De officiële opening met gaming-YouTuber Joost Bouhof (rechts). Foto:

Bio Vakantieoord Arnhem opent eerste
gameroom voor kinderen met handicap

ARNHEM - Het Bio Vakantieoord in Arnhem en gaming-YouTuber Joost Bouhof hebben onlangs de allereerste volledig adaptieve gameroom van Nederland voor kinderen met een (meervoudige) handicap geopend. 

De gameroom bevindt zich op het vakantiepark van het Bio Vakantieoord en werd tijdens een gamemiddag geopend in de aanwezigheid van tien kinderen. Het doel van de gameroom is om gamen zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle kinderen en is vanaf nu permanent beschikbaar voor alle bezoekers van het vakantiepark.

Per kind kunnen de adaptieve controllers op maat worden afgesteld, zodat iedereen een optimale game-ervaring heeft. Veel kinderen met een handicap kunnen vaak niet goed overweg met de standaardcontrollers en kunnen daarom veel games niet spelen. Gamen is razend populair onder jongeren, maar niet altijd even toegankelijk voor zij die een handicap hebben. Middels de gameroom hoopt het Bio Vakantieoord deze kinderen te helpen mee te draaien in de gamewereld, maar ook in de echte wereld. 

Frans Wientjes, directeur van Stichting Bio: "Het is voor ons belangrijk dat ook kinderen met een (meervoudige) handicap een normaal leven kunnen leiden. Deze gameroom past perfect bij die visie. Het kunnen meespelen met niet-gehandicapte vrienden biedt niet alleen veel mogelijkheden op sociaal vlak, maar geeft deze kinderen ook de kans om iets te ervaren wat voor anderen vanzelfsprekend is." Joost Bouhof gaat kinderen coachen zodat zij nog beter leren spelen. "Je ziet ze glunderen als ze erachter komen dat ze net zo goed kunnen spelen als hun broertje of zusje die geen handicap heeft!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding