De Stem van Arnhem - podcast serie

Wethouder: 'We horen onze inwoners graag'

ARNHEM - Je bent Arnhemmer en je hebt de gemeente nodig. Denk aan een verbouwing, het vergroenen van de straat of het opstarten van een onderneming. Je belt, mailt, stuurt een WhatsApp bericht of een post. Wie helpt je daarna verder? En wat gebeurt er achter de schermen? De gemeente gaat in gesprek met haar inwoners. Vanaf nu te luisteren via www.arnhem.nl/podcast. 

Deze week waren de gemeenteraadsverkiezingen. De afsluiting van een college periode van vier jaar. Voor de gemeente Arnhem was dit een mooi moment om de dienstverlening te evalueren en te bespreken. In de ‘De Stem van Arnhem’ gaat de gemeente in gesprek met een aantal inwoners. Wat vinden Arnhemmers van de dienstverlening van de gemeente? Wat kan er beter?

Jan van Dellen, wethouder Dienstverlening, is blij met de komst van de podcasts:  "Als wethouder zie ik ontzettend veel verschillende vragen binnenkomen van inwoners. Ik luister wel eens mee op de afdelingen en dan merk ik hoe complex sommige vragen zijn." 

"Medewerkers van de gemeente willen inwoners heel graag verder helpen. Het is belangrijk dat gemeenten hun dienstverlening blijven verbeteren. Ik ben daarom ontzettend blij met deze podcast. Het is belangrijk dat de gemeente blijft kijken naar goede communicatiemiddelen met inwoners. En de titel zegt het al: De Stem van Arnhem. We horen onze inwoners graag en de gemeente heeft hier echt wat aan. De lijnen worden zo steeds korter worden en ik ben erg benieuwd naar de gesprekken."

Laat je horen

Inwoners met vragen of ideeën over de dienstverlening van de gemeente Arnhem worden uitgenodigd om hun bijdrage te mailen naar destemvan@arnhem.nl.