Nieuwe speelplek in Arnhemse binnenstad

ARNHEM - Op de plek waar tot voor kort het Feestaardvarken lag, is een tijdelijk speelparcours gerealiseerd met lokaal stadshout. Het gewonnen idee van de ‘Challenge voor de binnenstad’ van Teisje Haarman (8) is hiermee uitgevoerd. Wethouder Jan van Dellen heeft samen met haar afgelopen zaterdag in het Bartokparkje het parcours geopend. 

De challenge die door het PBA-platform Binnenstad in samenwerking met INNOVATE 2021 werd geïnitieerd, roep inwoners op om met een origineel idee te komen voor de binnenstad. Inwoners waren vrij om ideeën in te brengen, als het maar voldeed aan drie kernwaarden: groen, creatief en vrij. 

Teisje Haarman won met haar idee: een speelroute door de binnenstad van Arnhem. Van Dellen: "We vonden het heel belangrijk dat Arnhemmers zelf invulling konden geven aan een nieuw idee in de binnenstad. Zij wonen er en hebben goed door wat er nog ontbreekt in onze prachtige binnenstad. Hoe tof is het dat de jongste deelnemer gewonnen heeft." 

"Van de vijf nominaties waren er twee voorstellen die pleiten voor meer buitenspel in de binnenstad. Super mooi dat dit nu zo goed wordt opgepakt. Het speelparcours, genaamd De Speelduin, wordt gemaakt van lokaal eikenhout geleverd door Arnhems stadshout. Heel gaaf dat we dit met duurzame middelen voor elkaar kunnen krijgen", aldus Van Dellen.

"Er komen steeds meer gezinnen in onze binnenstad wonen. Reden genoeg om kinderen ook in de binnenstad te kunnen laten bewegen door middel van buitenspel. Daarnaast is dit een waardevolle en mooie toevoeging aan de openbare ruimte. Het doel hiervan is om één samenhangende speelroute met creatieve ontwerpen te hebben die passen bij de identiteit van Arnhem."



"De gemeente Arnhem en PBA begrijpen dat de binnenstad een wezenlijke transformatie doormaakt. Hun visie, waarbij de binnenstad als plek van winkelen (place to buy) nu ook een plek wordt van ontmoeten en verblijven (place to meet), zit vol kansen en mogelijkheden", aldus Van Dellen