Er komt een verlengde leertijd op de Hugo de Grootschool.
Er komt een verlengde leertijd op de Hugo de Grootschool. Foto:

Hugo de Grootschool introduceert de
verlengde leertijd: 'Kansen vergroten'

ARNHEM - De Hugo de Grootschool aan de Thorbeckestraat 21 in Arnhem introduceert de verlengde leertijd. Als onderdeel van het verlengde leertijd programma is reeds eerder al de Hugo University gestart. Medio maart starten de andere programma’s. 

"De verlengde leertijd is gericht op de brede ontwikkeling en het vergroten van kansen voor kinderen", aldus Miranda Henkes, directeur van de Hugo de Grootschool. 

Door financiering van gemeente Arnhem, het Burger- en Nieuwe Weeshuis en Team Leefomgeving Centrum/Arnhemse Broek kan deze pilot van start gaan. 

Inspirerend

"Naast het bevorderen van taal en sociaal emotionele ontwikkeling is er aandacht voor sport, cultuur, kunst en muziek. Er wordt begonnen met het aanbieden van zes programma’s, het uiteindelijke doel is om voor álle leerlingen een verlengde leertijd programma aan te bieden. Verlengde Leertijd is niet alleen leerzaam maar ook ontspannend en inspirerend." 

Henkes is enthousiast over de start van de verlengde leertijd: “Samen kunnen we het verschil maken en kansen vergroten door de wereld voor alle leerlingen te verbreden en nieuwe en andere kennis over te dragen in het verlengde leertijd programma!” 

Deze aanpak is uniek in Arnhem. Dit is ook de reden dat op maandag 21 maart minister Wiersma op bezoek komt en zich wil laten informeren over het Michaela concept en de verlengde leertijd. 

Wethouder

Op donderdag 7 april komt wethouder Bob Roelofs officieel de Hugo University openen. De Hugo University is een onderdeel van het verlengde leertijd programma. 

Voor meer informatie kijk op website www.hugodegrootschool.nl.