Miriam Moczko.
Miriam Moczko. Foto:

Presentatie debuutalbum 'Heimat' in Luxor Live

ARNHEM - Miriam Moczko brengt woensdag 6 april haar debuutalbum ‘Heimat’ uit. Een warme plaat met een persoonlijk verhaal. De albumpresentatie vindt plaats in Luxor Live Arnhem. Aanvang 20.00 uur, kaarten 20,00 euro.

‘Heimat’ is een melancholisch en hoopvol indie-folk album met een akoestische basis. De zang en stem en getokkelde altviool zijn ingebed in akoestisch instrumenten als gitaar, piano, strijkers, blazers met af en toe een laagje synths of elektronische effecten. “Ik wilde dat het album zou klinken alsof ik náást jou zou zitten als je de liedjes luistert. Ik wil mij sámen met jou kunnen verliezen in de muziek”, vertelt Miriam. 

In 11 liedjes verkent Miriam de verschillende kanten van roots. Die van haarzelf en haar familie en in meer algemene zin; wat betekent het eigenlijk om je ‘ergens thuis te voelen.’ Heimat is geïnspireerd door gevoelens, herinneringen aan gebeurtenissen, voorwerpen en plekken. 
Miriam maakt muziek als antwoord op de schoonheid en de pijn die zij in het leven tegenkomt. Haar melodieën zijn doorspekt van melancholie en hoop terwijl ze in haar teksten altijd op zoek is naar een diepgaande esthetiek.