Steen eruit, groen erin.
Steen eruit, groen erin. Foto:

Vergroening van de Hommelseweg

Algemeen

ARNHEM - Tijdens NLDoet staken 13 vrijwilligers de handen uit de mouwen om mee te doen met het project van De Groene Vos: het vergroenen van de Hommelseweg. Tussen De Groene Vos en de Leuke Linde werden straatstenen vervangen door groen. Een aantal wijkbewoners ging ook aan de slag om hun eigen gevel te vergroenen. Zo liet bewoner burgemeester Ahmed Marcouch een blauwe regen aan zijn gevel bevestigen. Vanwege de beperkte loopruimte op de stoep zijn er met name klimplanten geplant zoals kamperfoelie, blauwe regen en klimjasmijn.

De wijken Sint Marten-Sonsbeek en Klarendal zijn dichtbevolkte wijken met veel verstening. Gevelgroen zorgt voor geur en kleur in de straat en biedt ruimte aan vogels, vlinders en andere insecten. Ook draagt meer groen in de straat bij aan het verminderen van wateroverlast, omdat regenwater dan beter in de bodem infiltreert. Bovendien zorgt groen voor verkoeling tijdens warme dagen.

De Groene Vos wil samen met de werkgroep biodiversiteit van Sint Marten-Sonsbeek de wijken Sint Marten-Sonsbeek en Klarendal verder vergroenen. Meedoen? Stuur bericht naar info@degroenevos.nl of bel tel. 026-7370041.

Afbeelding
Afbeelding