Romantische liederen in 12e eeuwse kerkje

Algemeen Kort nieuws

VELP - Mezzo-sopraan Oda Zoe Hochscheid wordt zondag 20 maart vergezeld en begeleid door het duo Doris Hochscheid (zus) en Frans van Ruth op respectievelijk cello en piano. Het concert vindt plaats op zondag 20 maart om 15.30 uur in de Oude Jan in Velp. 

Een combinatie van mezzosopraan-cello-piano komt zelden voor. Het programma bevat vooral laat romantische liederen uit alle delen van Europa. Van Denemarken (Jakob Fabricius) tot Frankrijk (Jules Massenet) en van Engeland (Frank Bridge) tot Duitsland/Oostenrijk (Johannes Brahms). Van de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock staat zijn beroemde Berceuse op het programma. Tot slot worden twee instrumentale stukken gespeeld van de Spaanse componist Manuel de Falla.

 Oda Zoe Hochscheid studeerde klassiek zang aan de ‘Scuola Civica Claudio Abbado’ in Milaan en aan het Conservatorium van Piacenza, waar ze cum laude haar masterdiploma behaalde. Ze zong meerdere operarollen en heeft een brede ervaring in het uitvoeren van kamermuziek. Als zangdocente ontwikkelde ze een innovatieve zangmethode voor kinderen.  

 Celliste Doris Hochscheid vormt al vele jaren met pianist Frans van Ruth een duo dat recitals geeft in binnen- en buitenland. Daarnaast zijn zij oprichters van Stichting Cellosonate. In oktober 2016 ontvingen zij in Berlijn de prestigieuze ECHO Klassik voor hun cd-serie Dutch Cello Sonatas en in februari 2017 werden zij voor hun verdiensten voor de Nederlandse muziek allebei benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Doris Hochscheid  is docent kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam en cellodocent aan het University College Roosevelt in Middelburg. Frans van Ruth is hoofd kamermuziek van het Conservatorium van Amsterdam.

 Zondag 20 maart in kerkje De Oude Jan aan de Kerkstraat 56, Velp. Entree: 15,00, Vrienden Oude Jan 10,00 euro, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar 5,00 euro. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter aan Emmastraat 6 in Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.