20e editie Rondje Nederland in Nederlands Openluchtmuseum

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Rondje Nederland, het jaarlijks terugkerend hardloop-event voor de hele familie heeft zondag 20 maart weer plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. En dit jaar is het een lustrumeditie want het betreft de 20e editie.

Rondje Nederland is een familieloop voor jong en oud. “Hoe geweldig is het om samen met klasgenoten, broers, zussen, ouders, grootouders, kinderen, vrienden of buren hard te lopen in het prachtige decor dat het Nederlands Openluchtmuseum te bieden heeft!”, aldus de organisatie. 

De deelnemers kunnen inschrijven voor verschillende afstanden. Zo is er voor de allerkleinste kinderen vanaf 4 tot 6 jaar een route van 650 meter. Verder zijn er routes van 1.200 en 2.500 meter (tot 12 jaar) en 5 en 10 kilometer (vanaf 13 jaar). Om drukte bij de start en finish te vermijden, is ervoor gekozen om bij de jeugd de jongens en meiden niet tegelijk te laten starten. Zij hebben dus hun eigen loop. 

Na de loop kunnen deelnemers én toeschouwers nog genieten van een wandeling door het museumpark. Hoewel de gebouwen van het Nederlands Openluchtmuseum nog dicht zijn, valt er genoeg te zien. Studenten van ROC Rijn IJssel zijn aanwezig om kinderen te schminken. Daarnaast kun je voor een gezonde versnapering terecht bij De Blauwe Tomaat.

Wil je meedoen met Rondje Nederland? Dat kan! Schrijf je in via www.ciko66.nl/inschrijven. Inschrijven kan nog tot 18 maart.