Gezocht: gastvrouw/-man mantelzorg Psy salon

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - MVT Arnhem is dé plek in Arnhem waar mantelzorgers terecht kunnen voor professionele ondersteuning. Of het nu gaat om algemene informatie, een luisterend oor of advisering bij overbelasting, alle mantelzorgers zijn welkom met hun zorgen of vragen. Ben jij probleemoplossend ingesteld, heb je een groot inlevingsvermogen, ben je geduldig en vind jij het leuk om met mensen om te gaan? Dan is de functie van gastvrouw/gastman Psy salon wellicht iets voor jou. 

Voor Arnhemse mantelzorgers die zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid (GGZ) wil MVT vanaf 19 mei een aantal bijeenkomsten organiseren onder de naam Psy salon. De vrijwilliger (m/v) gaat samen met de beroepskracht van MVT Arnhem de Psy salon opzetten en ontwikkelen. De vrijwilliger is hbo-geschoold en heeft naast empathisch vermogen ruime kennis, affiniteit en ervaring met mantelzorg GGZ. “Het is een pré dat jij een ervaringsdeskundige bent op het gebied van mantelzorg GGZ en dat je zelf ook ervaring hebt gehad of hebt in het zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid. Door deze ervaring kun je goed meepraten bij de onderwerpen die aan bod komen en mantelzorgers begrijpen en steunen. Naast dat je goed bent in het contact aangaan met mensen is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en met enige afstand naar de situatie kunt blijven kijken”, aldus MVT Arnhem. “Verder beschik je over gesprekstechnieken, een respectvolle houding, je bent integer en je kunt helder communiceren.”  

 De vrijwilliger ontvangt een reiskostenvergoeding, wordt betrokken bij een team van beroepskrachten en vrijwilligers, kan gratis gebruik maken van het cursusaanbod voor vrijwilligers van Volare, mogelijkheid tot de training Mental Health First Aid, krijgt een goede inwerkperiode en er is ruimte voor jouw creativiteit en ideeën. Voor meer informatie en/of aanmelding: h.wijma@mvtarnhem.nl of tel. 06-49682898.  

Andere vrijwilligersvacatures

 Voor meer vrijwilligersvacatures kijk op www.vrijwilligerscentralearnhem.nl  Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving. Ook in deze tijd al aan de slag? Vink dan ‘Geschikt in Coronatijd’ aan bij de zoekopdracht.