Wandeling rondom het Heidehuis

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op woensdag 23 maart een wandeling rondom het Heidehuis op landgoed Warnsborn. 

Eind 2017 is het Heidehuis in bezit gekomen van het Geldersch Landschap & Kasteelen. Daarna is het gerestaureerd en geschikt gemaakt voor bewoning. Tijdens deze excursie vertelt de boswachter je een bijzonder verhaal over de eerste bewoners. Door particuliere bewoning kunnen we het huis helaas niet van binnen bezichtigen. De buitenkant is echter ook zeer de moeite waard evenals de ligging. 

Ook wordt een bezoek gebracht aan het meest noordelijke deel van het landgoed Warnsborn. Tot slot kan voor de geïnteresseerden nog een bezoek worden gebracht aan het kerkhof van Schaarsbergen waarop twee rijksmonumentale graven zijn, zoals van mr. Baron Brantsen, heer van Zypendaal.

De wandeling duurt circa 2 - 2,5 uur en start om 13.30 uur. Afstand: circa 5 km. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies