Afbeelding
Foto:

Werken van Brahms in de Waalse kerk

ARNHEM - Op zaterdag 12 maart geven de Colombiaanse pianist Fabián Fernández Vera en de Nederlandse cellist Detmar Leertouwer een recital waarin ze muziek van Johannes Brahms voor het voetlicht brengen. Het optreden is in de Waalse Kerk in Arnhem. 

Detmar Leertouwer gaf concerten in Europa, Verenigde Staten, Japan en Zuid-Amerika. Hij studeerde in Nederland, Zwitserland en in de Verenigde Staten en won prijzen in onder meer het Van Wassenaer Concours en het Schmelzer Wettbewerb in Melk (Oostenrijk). 

Hij concerteerde veelvuldig in ensembles en was solo-cellist, en gaf les aan conservatoria in Duitsland (Musikhochschule Trossingen) en aan twee universiteiten in Bogotá in Colombia. 

De samenwerking met Fabián Fernández stamt uit de tijd dat Detmar aan de Universidad Central in Bogotá doceerde. Fabián was de pianist van zijn 'celloklas. Fabián treedt regelmatig op in alle belangrijke zalen in Colombia als pianosolist of als kamermusicus met verschillende ensembles. 

Als solist speelde hij verschillende keren met orkest en maakte op zijn twintigste zijn debuut met het Orquesta Sinfónica Nacional de Colombia met het eerste pianoconcert van Brahms. Hij heeft ook naam gemaakt als pedagoog.
In de Waalse Kerk in Arnhem brengen Fernández en Leertouwer de eerste sonate voor piano en cello op. 38 in e-klein, de tweede sonate op. 99 in F-groot en ook de eerste sonate voor piano en viool op. 78 in G-groot ten gehore. In het laatste deel van de sonate op. 78 gebruikt Brahms een motief uit zijn beroemde Regenlied.

Dit concert wordt georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door Coöperatie Het Colofon UA. Recital Detmar Leertouwer en Fabián Fernández Vera is op zaterdag 12 maart en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 27,50 euro (Gelrepas en CJP 13,50 euro). De Waalse kerk is te vinden aan Gasthuisstraat 1 in Arnhem.



Meer informatie https://bit.ly/AllofBrahms