Partij voor de Dieren stelt de gehele planeet en àl haar bewoners centraal.
Partij voor de Dieren stelt de gehele planeet en àl haar bewoners centraal.

'Niet welvaart, maar welzijn is het doel'

Partij voor de Dieren Arnhem

ARNHEM - Ook in de Arnhemse politiek zijn het nog steeds de (economische) belangen van mensen die voorop staan. Dieren en natuur komen vaak pas op de laatste plaats. Dat  moet anders, vindt Partij voor de Dieren Arnhem.

"De Partij voor de Dieren is de eerste politieke partij die niet de kortetermijnbelangen van de mens centraal stelt, maar de gehele planeet en àl haar bewoners. Het belang van de zwakkeren moet beschermd worden tegen het recht van de sterksten."

"Er is geen oneindige groei mogelijk op een eindige planeet. Maar economie gaat in onze wereld nog steeds voor ecologie. De gevolgen daarvan zien we in de klimaatcrisis, stikstofcrisis, water- en luchtvervuiling en het verlies van biodiversiteit." 

"Ons economisch systeem is ook niet eerlijk. Rijken worden rijker, terwijl ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens leven."

Dat moet anders!

"Dat  moet anders! Niet welvaart, maar welzijn is het doel. Het is de taak van de overheid om voor alle inwoners een sociaal minimum te garanderen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat we de grenzen van de draagkracht van onze planeet niet overschrijden."

"Een houdbare economie bestaat alleen binnen het draagvlak van onze aarde. Kwetsbare waarden worden beschermd, en de belangen van grote, vervuilende bedrijven worden daaraan ondergeschikt gemaakt."

"Juist in Arnhem, met zoveel mooie natuur, bossen en parken, is het belangrijk het leefgebied van dieren te beschermen en het stedelijk groen uit te breiden. Voor de dieren, onszelf, maar ook voor volgende generaties."


Stem daarom Partij voor de Dieren, omdat alle kleine bee(s)tjes helpen!