Er is veel afval opgeruimd.
Er is veel afval opgeruimd. Foto:

Arnhen een stukje schoner

ARNHEM - Vrijwilligers van Heel Arnhem Schoon en leden van de PvdA Arnhem zetten zich zaterdag 26 februari in om Arnhem weer een stukje schoner te krijgen. In Malburgen verzamelden zij zich in de Dragonstraat. Met een heerlijk zonnetje erbij werd in anderhalf uur tijd de buurt ontdaan van zwerfafval. Er werden ruim 25 vuilniszakken gevuld met afval. 

Op zaterdag 19 maart zijn er in Arnhem ook verschillende acties vanwege de nationale opschoondag. Vind je het leuk om mee te helpen? Meld je dan aan via de website van Nederland Schoon www.nederlandschoon.nl. Mailen kan ook naar heelarnhemschoon@hotmail.com.

Lezing over 
energieneutrale woning

VELP - Hoe maak je een woning energieneutraal? Daarover gaat de lezing op woensdagavond 16 maart in Boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat 6 in Velp. De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Entree 5,00 euro (Gelrepas gratis). Aanmelden via www.eenpassievoorboeken.nl

Vijf jaar geleden renoveerde bouwfysicus Bart Poel uit Rozendaal zijn bungalow uit de jaren zestig. Het werd een comfortabel, energieneutraal huis waar hij samen met zijn vrouw nog altijd van geniet. Over zijn aanpak en de achtergrond ervan gaat zijn Ik buurt mee!-lezing.

Zwemlessen 
bij Neptunus

ARNHEM - Zwemvereniging Neptunus heeft korte wachtlijsten voor zwemlessen voor kinderen vanaf 4, 5 jaar, tieners en volwassenen. De zwemlessen zijn op de dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag in het doelgroepenbad van zwembad de Grote Koppel in Arnhem Zuid. Afhankelijk van de dag waar uw voorkeur naar uitgaat, is de wachtlijst maximaal 3 tot 6 maanden, laat Neptunus weten. 
Neptunus leidt op voor alle zwemdiploma’s. Gecertificeerd via ENVOZ. Voor informatie en inschrijven: www.neptunus-arnhem.nl. Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar leszwemmen@neptunus-armhem.nl. Neptunus accepteert de Gelrepas. 

Repair Café in 
De Groene Vos

ARNHEM - Er is zaterdag 12 maart in De Groene Vos aan de Hommelseweg in Arnhem een Repair Café van 11.00 tot 14.00 uur. Je bent welkom om je spullen te (laten) repareren. Kapotte spullen belanden meestal snel op de afvalberg. Maar vaak zijn ze met een eenvoudige reparatie te maken en kunnen ze weer jaren mee. Tijdens het Repair Café repareren handige vrijwilligers van alles en nog wat zoals senseo’s, strijkijzers, lampen, textiel, speelgoed en meer. De reparateurs dagen bezoekers uit zoveel mogelijk zelf te repareren, uiteraard onder begeleiding van reparateurs. De reparatie is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Wil je tijdens het Repair Café het scherm van je mobiele telefoon (laten) repareren? Stuur dan z.s.m. een e-mail naar info@degroenevos.nl met daarin een beschrijving van je telefoon. Meer informatie over het Repair Café vind je op www.degroenevos.nl of bel tel. 026 - 7370041.

Afspraak maken voor bloedafname

ARNHEM - Sinds 1 februari heeft u de mogelijkheid om bij Rijnstate een afspraak te maken voor bloedafname. Door middel van deze dienstverlening wil men de service naar patiënten verder verbeteren. Via de website www.zekerweten.nl kunt u op de Rijnstate ziekenhuislocaties terecht voor bloedafname op afspraak.

Naast bloedafname op afspraak blijft het ook mogelijk om de ziekenhuislocaties op inloop te bezoeken. Vragen? U kunt voor meer informatie contact opnemen met ZekerWeten via tel. 088-005 5100 of info@zekerweten.nl.