Excursie door Heemtuin Presikhaaf

ARNHEM - IVN-gidsen verzorgen zondag 13 maart een excursie in de Heemtuin in Presikhaaf Arnhem. Ze gaan samen met belangstellenden kijken naar de knoppen en de silhouetten van de bomen aan het eind van de winter. De excursie begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden via heemtuin@ivnarnhem.nl.

Themaviering 
Olvékoor:
'Eenvoudig leven'

ARNHEM - 'Eenvoudig leven' is zondag 13 maart het thema van de viering met het Olvékoor. Gastspreker is Hetty van Delden. Ze is werkzaam als pastoraal werkster en de laatste jaren werkt zij bij oudere religieuzen. Ze voelt zich thuis bij de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Haar ervaringen in het pastoraat hebben ertoe bijgedragen dat zij vaak verhalen gebruikt om ruimte te maken en op verhaal te komen. 

Tijdens de viering zal zij vanuit een franciscaanse insteek vertellen welke verhalen en teksten voor haar een rol spelen in het beantwoorden van de vraag: 'Wat heb je nu eigenlijk echt nodig in het leven?' De viering in de Waalse Kerk aan de Gasthuisstraat 1 in Arnhem, waarin teksten en liederen van  Huub Oosterhuis elkaar afwisselen, begint om 10.00 uur. Na afloop is er tijd voor koffie en ontmoeting.

Persberichten

ARNHEM - Heeft u een persbericht voor Arnhemse Koerier? Stuur uw bericht naar redactie@arnhemsekoerier.nl of ga naar www.arnhemsekoerier.nl en klik op Nieuws aanleveren. 

Hulp bij 
belastingaangifte

ARNHEM - Mensen met een Gelrepas kunnen deze maand terecht bij Rozet Arnhem voor hulp bij de belastingaangifte over 2021. Sociaal raadslieden van Rijnstad komen naar Rozet Centrum, Kronenburg en Presikhaaf om Arnhemmers te helpen bij de online belasting aangifte. Je hebt wel een werkend DigD nodig. Data en tijden: Rozet Centrum woensdag 23 maart, Presikhaaf maandag 28 maart en Kronenburg donderdagen 24 en 31 maart. Steeds tussen 16.00 en 20.00 uur.
Maak een afspraak via Maria de Haan, tel. 06-51806891 of ga naar activiteiten.rozet.nl. Zoek daar via het vergrootglas en het zoekwoord ‘belastingspreekuur' de data, tijdstippen en locaties op en meld je aan.